BSV melder Markussen langtidsskadet og ærgrer sig over DHF

BSV mener, at Dansk Håndbold Forbunds læger har fejldiagnosticeret Nikolaj Markussen under VM.

Den nybagte håndboldverdensmester Nikolaj Markussen kommer ikke på banen mere i denne sæson.

Den lange skytte blev før VM skadet i en tå, og det kræver nu en operation, der holder ham ude i resten af foråret. Det oplyser hans klub, Bjerringbro-Silkeborg, i en pressemeddelelse.

Klubben anklager samtidig Dansk Håndbold Forbund (DHF) for manglende kommunikation i sagen, ligesom unionens lægestab ifølge BSV ikke formåede at stille den rigtige diagnose.

– Vi har undervejs ikke hørt om skaden fra DHF, hvilket vi ville have sat pris på, og vi ærgrer os og undrer os over den manglende kommunikation fra DHF, siger administrerende direktør Jesper Schou.

Skaden opstod under Danmarks sidste testkamp mod Ungarn fire dage før VM-starten.

Her vurderede landsholdets sundhedstab, at der var tale om en kraftig forstuvning, og det var også det, BSV gik ud fra, da Markussen vendte tilbage i klubtjeneste efter VM.

Nu har det imidlertid vist sig, at en lilletå er gået af led.

– Var skaden blevet konstateret med det samme, så kunne operation sandsynligvis være undgået eller foretaget tidligere, siger Jesper Schou.

Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen, er ked af situationen og vil undersøge, hvor fejlen er opstået.

– Jeg står 100 procent inde for den kompetence, som vores sundhedstab har. Vi har en yderst erfaren, kompetent og veluddannet sundhedssektor, og endnu mere under et VM, hvor vi også har en meget dygtig læge med.

– Jeg skal ikke sige, at vi ikke kan begå fejl, for selvfølgelig kan vi det. Derfor er jeg også meget ked af sagen, specielt på Nikolajs vegne, og jeg forstår fuldt ud BSVs frustration.

Han forklarer, at kommunikationen med klubberne under en slutrunde afhænger af skadens omfang.

Hvis landsholdsledelsen har vurderet Markussens skade som mindre alvorlig, kan det være årsagen til, at BSV ikke er blevet informeret undervejs.

– Vi kan ikke påtage os at informere om samtlige skader, der opstår under en slutrunde. Vi koncentrerer os om de skader, der kan få konsekvenser på sigt, og her er det selvfølgelig en rigtig uheldig situation med Nikolaj, siger Morten Henriksen.

/ritzau/