Ebbe Sands legendariske manager er død

Den tidligere tyske manager Rudi Assauer er død i en alder af 74 år. Han var i mange år manager i Schalke 04.

Den tidligere tyske fodboldmanager og spiller Rudi Assauer er død, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Han blev 74 år.

Rudi Assauer var en legendarisk manager i Schalke 04 i to omgange. Blandt andet var han i klubben, da danske Ebbe Sand havde sin storhedstid i klubben som angriber.

I forbindelse med offentliggørelsen af, at Ebbe Sand skulle være sportsdirektør i Brøndby, satte den tidligere danske landsholdsstjerne ord på sit forhold til Rudi Assauer, som Ebbe Sand fik et tæt forhold til.

– Han var fantastisk til at bakke spillerne op.

– Han var en karismatisk fyr, han var tæt på sine spillere. Det vil jeg også lægge op til. Spillerne vil altid kunne komme til mig, sagde 46-årige Ebbe Sand om den ofte cigarrygende tysker.

I 2012 offentliggjorde Rudi Assauer, at han led af sygdommen Alzheimers.

Rudi Assauer opnåede som spiller 307 kampe i Bundesligaen som forsvarsspiller, og han repræsenterede både Borussia Dortmund og Werder Bremen.

Som spiller opnåede han at vinde den tyske pokalturnering i 1965 og Europa Cuppen for pokalvindere i 1966 med Dortmund.

Han var manager i Schalke 04 fra 1981 til 1986 og igen fra 1993 til 2006 og lod sig ofte fotografere med en cigar i munden.

I 2001 gennemgik han sammen med Ebbe Sand en gevaldig skuffelse i Bundesligaen, da det tyske mesterskab gled ud af hænderne på Schalke i slutningen af sidste spillerunde, fordi Bayern München scorede et sent mål.

I Rudi Assauers tid som manager vandt Schalke 04 blandt andet Uefa Cuppen i 1997 samt den tyske pokalturnering i 2001 og 2002.

Ebbe Sand spillede i Schalke 04 fra 1999 til 2006, hvorefter han indstillede karrieren som spiller.

/ritzau/