Sådan får du en privat vandforsyning

Hvis du får lavet en privat vandboring, så kan du forsyne dig selv med vand uden at være koblet til et vandværk eller en offentlig vandforsyning. Sådan en vandboring er oftest en brønd, som kan forsyne en eller flere husstande med vand, der kan drikkes eller bruges til tøjvask, bad eller rengøring. Denne type af privat vandforsyning ses ofte ved en landejendom eller ved et sommerhus.

Brønd- og vandboring
Hvis du som sagt gerne vil være selvforsynende angående vand, så bør du få lavet en vandboring, som oftest ender med at blive til en brønd. Dette er ikke noget, som du bare kan få lavet fra den ene dag til den anden. Det kræver nemlig en godkendelse fra kommunen, set i forhold til miljøkrav. Foruden dette så skal private brøndboringer udføres af godkendte brøndborer, såsom PC Brøndboring, der sørger for vand- og brøndboringer i Højslev, Skive og Viborg.

Tilslutning til vandforsyningen
Hvis du med tiden fortryder, at du ikke er tilsluttet den offentlige vandforsyning, så kan brøndborerne fjerne brønden igen og koble dig på vandforsyningen. Det kræver fagfolk, fordi brønden skal renses og fyldes op på en helt bestemt måde, set i forhold til miljøet og lovgivningen.

Find et godt tilbud
Hvis du gerne vil have installeret en brønd i din baghave, så kan det være et dyrt projekt at sætte i gang. Derfor kan det være en god idé, at du får indsamlet tilbud fra forskellige firmaer, da prisen ikke ligger fast på sådan en opgave. Det vil sige, at der er penge at spare, hvis du finder det helt rigtige firma med en pris, som du kan gå med til. Du bør dog huske på, at prisen og kvaliteten ofte hænger sammen, men ved, at du får samlet for eksempel tre forskellige tilbud sammen, så har du mulighed for selv at vurdere og få et overblik.