Overvægt og fedme er et stigende problem hos hunde

Der estimeres, at cirka hver 3. hund kan betegnes som overvægtig. Problemet er blevet så stort, at flere fagfolk nu kalder overvægt for en sygdom.

Overvægt skyldtes primært, at dyret indtager flere kalorier i forhold til, hvad den forbrænder. Overvægt kan have alvorlige konsekvenser og medføre følgesygdomme såsom sukkersyge, hjertekarsygdomme, hudlidelser og slidgigt. Nye udenlandske studier* fra 2018 viser, at overvægt reducerer hundens levetid med op til 2 år.

Som hundeejer er det aldrig for sent at hjælpe din hund, både med at undgå overvægt – men også til vægttab, hvis der er behov for det.

Hvis din hund er begyndt at tage på, og du vil undgå at ende med en overvægtig hund, kan du hjælpe den godt på vej ved at skifte til et light foder. Et light produkt, som f.eks. OLIVERS Weight Control indeholder færre kalorier og flere fibre sammenlignet med et ikke-light foder. Dette vil, i fleste tilfælde, afhjælpe hunden med at tage yderligere på, og i andre tilfælde reducere hundens vægt.

5 gode råd for at komme overvægt til livs
Hvis du har en overvægtig hund, og er klar til at hjælpe den på vej er her 5 gode råd, som kan hjælpe dig med at lykkes med projektet.

• Afvej fodermængden ved hvert måltid
Ved at afveje mængden af foder, er du helt sikker på, hvad din hund indtager, da det er svært på øjemål at ramme den præcise mængde.

• Aktiver din hund
Overvægt opstår ofte når hunden spiser mere end den forbrænder. Ved at sørge for aktivitet i dens hverdag vil du hjælpe den med at tabe sig og komme i bedre form. Eksempler på aktivitet kan være gåture, træning, svømning, løb og leg.

• Skift til et light-foder
Det kan være nok at skifte til et foder, som indeholder færre kalorier. På den måde behøver du ikke at ”sulte” din hund, da den kan få stort set samme mængde, som den er vant til, men bare indtage færre kalorier. Et light produkt kunne være OLIVERS Weight Control.

• Reducer mængden af godbidder
Godbidder spiller ofte en vigtig rolle for mange, da man både træner og belønner hunden med dem. Godbidder er dog ikke en særlig god idé som del af et vægttabsprogram, da de ofte ikke bliver fraregnet i hundens daglige ration af mad. Som en tommelfingerregel må godbidder kun udgøre 10% af hundens daglige kalorieindtag. Hvis man har svært ved at undvære godbidder, kan man finde fedtfattige alternativer eller bruge grøntsager såsom gulerødder, da de også indeholder gode fibre og derfor samtidig vil være et positivt bidrag til hundens fordøjelsessystem.

• Inkluder hele familien og vær tålmodig
Et vægttab vil tage tid, og det er ikke sundt for hunden at tabe sig for hurtigt, derfor er det også vigtigt, at du er tålmodig. Desuden er det vigtigt at inddrage hele familien. Forkæl din hund med kys, kram og ros i stedet for – det vil bidrage til din hunds sundhed og ligeledes øge dens velvære og levetid.