Bornholmske medarbejdere skal have det bedste

På solskinsøen er der mange spændende virksomheder, der beskæftiger sig med mange forskellige erhverv. Virksomhederne er altså forskellige i forhold til mange ting; hvad de beskæftiger sig med, og hvordan de gør det. Én ting er dog sikkert; virksomheder på Bornholm skal sikre de bedste forhold for deres medarbejdere.

Det er ikke et generelt problem, for bornholmske virksomheder er faktisk generelt rigtig gode til dette. Fastholdelse af medarbejdere kræver gode forhold, og det er langt de fleste virksomheder klar over. For at sikre de bedste forhold på arbejdspladsen er der nogle helt basale ting, der skal være opfyldt. Derudover kommer de yderligere faktorer, som også er med til at skabe et godt arbejdsmiljø udover det sædvanlige. Du kan læse mere om både det basale og det ekstravagante herunder – uanset hvem du er, skal du vide, hvad du skal kunne forvente på din arbejdsplads.

Det basale: ville Arbejdstilsynet være tilfreds?
Når du skal kigge på forholdene på arbejdspladsen, kan du spørge dig selv, om det basale er opfyldt – ville Arbejdstilsynet helt generelt være tilfredse, hvis de kom på besøg på din arbejdsplads på en almindelig arbejdsdag? Er sikkerheden, som den skal være? Har du fået de instruktioner, du skal have, for at kunne opfylde dit arbejde, som du skal? Der er nogle forskellige regler og sikkerhedsforanstaltninger, der skal være opfyldt på en arbejdsplads – og disse er naturligvis forskellige alt efter, hvad du arbejder med. Eksempelvis skal alle medarbejdere, der arbejder med kemikalier og materialer, der kan anses som farlige, have en arbejdspladsbrugsanvisning. Denne skal udleveres for at sikre, at alle disse medarbejdere ved, hvordan de skal håndtere de forskellige materialer på en sikker måde. Hvis du ikke mener, at sikkerheden er helt i top, som den skal være, kan du med fordel tale med din arbejdsgiver om det; det kunne eksempelvis være, hvis du mangler en arbejdspladsbrugsanvisning, eller hvis du ikke synes, den er grundig nok.

Det ekstravagante: alt det sjove
I virkeligheden er det svært at forvente, at arbejdspladsen er noget ud over det sædvanlige. Dette gælder også, når det kommer til arbejdsklima og -miljø generelt. De fleste arbejdsgivere vil dog gerne give medarbejderne noget ud over det sædvanlige – de ved måske bare ikke hvordan. Hvis du ønsker noget mere af alt det sjove på din arbejdsplads, kan du med fordel tale med din arbejdsgiver om det. Dette gælder især, hvis du også er engageret nok til at tage ansvar for en del af det. Du kan eksempelvis foreslå at arrangere en fredagsbar, en firmatur til Hammershus eller Gudhjem. Du kan foreslå at få lavet en frokostordning eller noget helt andet. Hvis der er noget, som helt realistisk kunne laves om, som ville gøre din arbejdsdag bedre, kan det ikke skade at foreslå det for din arbejdsgiver. Det kan potentielt lave din arbejdsplads om til den bedste på Bornholm, hvis du selv engagerer dig i at gøre den bedre.