Quick-Step-rytter smidt ud af cykelløb efter ufint foto

Cykelrytteren Iljo Keisse er blevet smidt ud af cykelløbet Vuelta a San Juan efter anklager om sexkrænkelse.

Quick-Step-rytteren Iljo Keisse er færdig i cykelløbet Vuelta a San Juan på grund af "adfærd, der påvirker omdømme og ære for organisationen bag Vuelta a San Juan, UCI (Den Internationale Cykelunion) og cykling generelt".

Det skriver løbsledelsen i en pressemeddelelse via Twitter.

Den belgiske cykelrytter har ifølge flere argentinske medier krænket en kvindelig tjener seksuelt.

Et billede, der figurerer på de sociale medier, viser den kvindelige tjener på et gruppebillede med flere af rytterne fra Quick-Step.

På billedet, der blev taget foran en café i den argentinske by San Juan, står Keisse bag kvinden og presser sit underliv mod hende, mens han holder en hånd bag sin nakke.

Den 36-årige rytter beklager på Twitter episoden.

– Jeg vil gerne undskylde til alle for den gestus, jeg lavede i sidste uge. Jeg ønskede ikke at fornærme nogen, og jeg fortryder det meget. Jeg begik en fejl, men jeg er ikke en respektløs person. Jeg undskylder igen, skriver han.

Det argentinske medie Telesol Diario skriver, at kvinden på billedet vil politianmelde Keisse for episoden.

– De kan ikke komme til et andet land og behandle kvinder som værdiløse objekter. Det her er Argentina, og han kan ikke komme og gøre, hvad der passer ham, siger kvinden til mediet.

Telesol Diario skriver, at Keisse vil blive stillet for en argentinsk domstol.

Quick-Step blev selv bedt om at tage affære, men holdet ønskede ikke at straffe Iljo Keisse for episoden. Derefter valgte løbsledelsen selv at tage affære.

/ritzau/