Vi låner online som aldrig før – men hvad er fordelene?

Bankerne har altid været det første sted, vi søgte hen, når der manglede penge på kontoen, men en udvikling på lånemarkedet har ændret markant på dette område. Bankerne er stadig førende, når det kommer til bil- og boliglån med mere. Men når snakken falder på forbrugslån, er de i den grad blevet overhalet indenom af online lån. Udviklingen har kun taget endnu mere fart de seneste år, men hvad tiltrækker os ved mulighederne online – det kan du læse mere om her.

Undgå ventetiden og modtag pengene hurtigt
Et forbrugslån er som navnet antyder ofte til at dække dit forbrug, hvad enten du mangler tøj, gadgets eller noget helt tredje. Endvidere er det typisk forbrugslån, du søger til, hvis der kommer en uforudset udgift eller regning, som du skal have betalt hurtigt. Og skal det hele gå lidt stærkt, kan du nu glemme alt om den langsomme proces hos banken, fordi diverse online sider sikrer, at du har pengene på dagen eller dagen efter. Når du låner online, vil forbrugslånet fremgå under flere navne. Det kan hede forbrugslån, men der er også muligheder som sms-lån, kviklån, hurtiglån og så videre. De opfylder alle det samme behov, og det er alle lånetyper, der sikrer dig penge hurtigt.

Vi slipper for at stille sikkerhed
I banken vil der som udgangspunkt altid være et krav, om at du skal stille sikkerhed på den ene eller den anden måde – selv ved forbrugslån. Det kan hurtigt afskrive mange danskere, fordi ikke alle har nogle aktiver af værdi for banken, og dermed bliver de afvist. Låner du online, skal der ikke stilles sikkerhed, hvorfor alle har muligheden for at få penge til lige det, de står og mangler. Dette er et af de vigtigste konkurrenceparametre for låneudbyderne online, og det giver dem hver dag et forspring i branchen.

Meget få krav
Skal du låne i banken, vil hele din privatøkonomi ofte blive vendt på hovedet, ligesom du skal til flere møder, inden du kan blive accepteret til lånet. Naturligvis har du ikke tiden til det, hvis du står og mangler penge nu og her til en uforudset udgift. Online er der meget få krav, og de lyder som udgangspunkt på denne måde. Du skal være fyldt 18, du skal have NemID, du må ikke være registeret i RKI eller debitorregisteret, og du skal have dansk adresse samt bankkonto. Det er kravene, og opfylder du dem, er du i princippet klar til at optage et lån.

Vil du læse mere om det hele, kan du smutte forbi Kassekreditten, hvor du finder både lånemuligheder og gode råd.