Nu er der håb for CBD-olien i Danmark

I mange år har det været en sej kamp for mange at forsøge at tale deres sag, når det kommer til den efterhånden meget populære cannabis-olie, også kaldet CBD-olie. Og endelig ser det ud som om, at disse personer er nået til et lyspunkt. Nu er CBD-olien nemlig blevet lovlig i Danmark. Vil du gerne vide mere om CBD-olien? Så læs mere om det her.

Mange positive resultater fra udlandet
I mange år har man hørt om de folk i udlandet, der oplever store mirakler, når de indtager den efterhånden meget populære CBD-olie. Pludselig kan de lindre de anfald, der har været med til at gøre livet besværligt for dem, pludselig kan de lindre de smerter, der har begrænset dem i deres hverdag, og pludselig kan de gøre ting, som de ikke har haft mulighed for at gøre eller føle i rigtig mange år.

CBD-olien er endnu på forsøgsbasis i Danmark
Og det er netop det, der forsøges at nå til i Danmark. For det er nemlig stadig kun på forsøgsbasis i Danmark, at der udskrives CBD-olie. Og det er også endnu kun til udvalgte patienter. Derfor er det ikke alle, der har mulighed for at se, om olien kan lindre deres gener i livet.

Niveauet af THC skal være på under 0,2%
Olien er dog kun lovlig i landet, hvis niveauet af THC, som er det aktive stof i cannabis, er på under 0,2%. Og det er meget lavt, hvorfor der ikke er nogen grund til bekymringer, når det kommer til en desorienteret og omtåget tilstand. Faktisk er det så lavt, at man selv ved indtagelse af olien for eksempel stadig gerne må køre bil.

Du kan ikke blive retsforfulgt
CBD-olien går derfor ikke længere ind under lovgivningen om euforiserende stoffer, hvis blot regelsættet for THC overholdes. Og det betyder, at det heller ikke er muligt at blive hverken dømt eller retsforfulgt for at indtage eller være i besiddelse af olien.

Og med det på plads er Danmark nu meget tæt på at åbne op for muligheden for at lindre og afhjælpe så mange smerter og gener for folk, som føler sig besværet i hverdagen.

Det er ikke alle, der vil opleve gode resultater
Det skal dog påpeges, at det ikke nødvendigvis er alle, der vil opleve nogle positive resultater. Langt de fleste vil opnå positive udfald, men der er også nogle, som kun vil opleve følgevirkningerne eller slet ingen virkning. Hvordan olien påvirker den enkelte, er således forskelligt fra person til person.

Det handler kun om nogle få dråber
Og det samme gør sig gældende med den dosis, som der skal indtages. For mens det er nok med nogle få dråber for nogle, har andre behov for en lidt større dosis. Man starter stille op med nogle få dråber i nogle måneder, og er der ingen eller kun meget minimal effekt, kan man øge dosis til lidt flere dråber over de næste måneder.