Nordsjælland diamantskæring og diamantboring – værd at vide om diamanter i industrien

Diamanter er smukke, og gennem tiderne har de nok mest af alt været kendt for at være hovedattraktionen i diverse smykker – og som Marilyn Monroe engang sagde: “Diamonds are a girl’s best friend.”

Men før vi kommer for langt ind i verdenen af smykker, vil vi starte med at påpege, at diamanter kan bruges til langt mere og andet end at pynte i en halskæde eller en fingerring. Diamanter bruges nemlig også i stor stil inden for industrien, herunder i Nordsjælland diamantskæring og diamantboring.

Diamanter i industrien
Diamanter bruges i stor stil inden for industrien, fordi diamanter har nogle helt unikke egenskaber, der gør dem særligt brugbare i forbindelse med at bore og skære i hårde materialer såsom cement, asfalt, beton, granit, sten og fliser.

Diamanter bliver ikke slidte efter brug, og derfor bruges de i klinger, kværne, til boringer og andre skærende værktøjer, hvor der er brug for høj præcision og høj ydeevne.

Diamanter opbygger ikke friktion, hvilket vil sige, at de ikke bliver varme – selv når der er tale om kontinuerlige bevægelser. Og det er smart at anvende diamanter som lejer eller andre maskindele, der konstant er i kontakt eller i bevægelse.

Så hvor kommer disse diamanter fra?
Nordsjælland diamantskæring og diamantboring samt andre brugere af diamanter i industrien anvender diamanter, som kan komme fra forskellige steder. Nogle anvender kasserede diamanter fra diamantindustrien, mens andre anvender kunstigt fremstillede diamanter.

En diamant kasseres, hvis den har fejl, er uren og lignende. Herefter kan den bruges som værktøj i industrien. Andre anvender kunstigt fremstillede diamanter, der har præcis samme hårdhed som dem, man finder i naturen.

Diamantskæring og diamantboring – hvilke opgaver?
Diamanter bruges til mange forskellige opgaver, men særligt anvendes de inden for disse:

• Asfaltskæring
• Wireskæring
• Cirkelskæring
• Vægskæring
• Gulvskæring

Når det kommer til materialer, er det oplagt at anvende diamanter, når der er tale om særligt hårde materialer såsom:

• Asfalt
• Granit
• Cement
• Fliser
• Beton

Udover skæring anvendes diamanter også til diamantboring, hvor det bruges som et effektivt og præcist værktøj modsat eksempelvis slagbor og traditionelle boremaskiner.