3 bedste råd til din bryllupsplanlægning

Tillykke hvis du er blandt de mange, der enten har friet eller er blevet friet til hen over julen og nytåret. Der venter jer nu en spændende periode frem til brylluppet, hvor I kommer til at skulle tage stilling til en masse ting angående, hvad I ønsker med jeres bryllup.

Her får du en god guide til, hvordan I bedst kommer godt og sikkert i gang med jeres bryllupsplanlægning.

Start med budgettet
Det kan umiddelbart virke dødssygt og romantikdræbende allerede nu at skulle snakke om penge. Men det er faktisk et meget vigtigt punkt i jeres planlægning. For størrelsen af jeres budget afgør jo, hvilke valg I kan tage undervejs.

Måske har I en stor opsparing, som I er villige til at fyre af, hvis I bestemmer jer for at gå all in på alle områder. Er det tilfældet, er budgetlægningen ikke så afgørende, hvis der i princippet ikke er nogen øvre grænse.

Men for de fleste er der en limit, og for at den ikke skal blive sprængt til atomer, så gør jer selv den tjeneste at lægge et realistisk budget.

Gør op med jer selv, hvad I synes er rimeligt at bruge på brylluppet, og hvad der er det absolut maximale beløb, som I kan afsætte. Så ved I indenfor hvilke rammer, I har at operere med.

Bryllupsklar.dk kan I få adgang til et gratis budgetværktøj, som kan hjælpe jer med at holde styr på alle udgifter undervejs. Der er desuden masser af andet super god og brugbar information og inspiration til kommende brudepar, så Bryllupsklar.dk er absolut et besøg værd.

Sæt en dato
At få fastsat datoen er også vigtig i forhold til, når I skal ud og sende forespørgsler afsted til kirke og leverandører. Hvis I ikke kender datoen, så kan I ikke få konkrete svar på, om det kan lade sig gøre at blive gift i barndomskirken eller holde festen på yndlingsrestauranten.

De store ting såsom kirke, feststed, musik og fotograf vil I gerne have på plads hurtigst muligt, for i nogen tilfælde skal man være ude i rigtig god tid, særligt hvis I skal giftes om sommeren, hvor der er mange andre, der også skal giftes.

Det har også en betydning i forhold til, hvor meget energi I kan lægge i planlægningen om I skal planlægge et bryllup på 3 måneder eller om I har 18 måneder. Hvis I har lang tid, så har I tiden til at lave en masse selv, men er tiden knap, så er det ikke her, at I skal kaste jer ud i en masse do it yourself projekter.

Forstå hinandens forskelligheder
En af de allerstørste udfordringer som mange kommende brudepar oplever er, at den ene ikke synes, at den anden viser lige så meget entusiasme og begejstring i processen.

Vi kan ligeså godt være ærlige og sige, at det meget ofte er kvinden i forholdet, som ikke synes, at mandens deltagelse er på det niveau, som hun kunne ønske sig.

Og det kan lede til mange frustrationer og tanker omkring, hvorvidt han nu overhovedet vil det her bryllup, vil han overhovedet giftes??

Ja det vil han, men uanset hvor meget han prøver, så kan han ikke se forskellen på de champagnefarvede og ivory farvede bloklys, de ser jo hvide ud begge to. Så når han siger, at han ikke ved, hvad han synes er pænest, og at det må du bestemme, så er det ikke af ond vilje.

Der er bare forskel på mænd og kvinder og hvilke detaljer vi går op i, og der hvor det for mange kvinder har været en drøm i årevis at planlægge og afholde det perfekte bryllup, så er det for mange mænd ikke noget, som de har skænket en tanke indtil frieriet.

Men ligeså meget som vi opfordrer kvinderne til at bære over med deres mænds manglende evne til at hvine af begejstring over nuancen på servietterne, så opfordrer vi jer mænd til at værdsætte det store arbejde, som det er at planlægge et helt bryllup.

Jeres kærester vil blive utroligt glade, hvis I stiller med så meget interesse og glæde over det kommende bryllup som overhovedet muligt.

Rigtig god fornøjelse med planlægningen.