Træt af røg – skift til damp

Lugten af røg, der sidder i tøjet, håret og alle andre steder kan godt være lidt trættende. Så hvorfor ikke skifte de gamle cigaretter ud med en e-cigaret? Det er der en lang række fordele ved. Den lugter ikke af røg, der er penge at spare og så slipper du for tjære. Det skal dog siges, at e-cigaretter ikke er sunde, men det er godt alternativ til almindelige cigaretter.

Hvad er en e-cigaret?
En e-cigaret er en elektronisk cigaret, der består af tre dele. De tre dele skaber tilsammen den damp, som kan indåndes. Det består af et genopladeligt batteri, en tank, som er der, hvor man opbevarer væsken og så en coil. En coil er en slags forstøver. Derudover skal man købe e-væsker til, som er det, der ender med at blive til damp.

Klar, parat, start
Hvis du gerne vil skifte røgen ud med damp, så kan man hos nogle forhandlere, eksempelvis Smoke-it, købe en startpakke. Så er det simpelt og overskueligt at komme i gang. En startpakke indeholder oftest både et batteri, en tank og en oplader. I nogle tilfælde følger der også e-væske med, men hvis ikke der gør, er der her nogle tips til, hvad der er godt at overveje:

• Smag. Der findes et utal af smagsvarianter indenfor e-væsker. Så du skal gøre op med dig selv, om du er til smagen af frugt, tobak eller om mentol er mere dig.
• Væskens tykkelse. Det er vigtig at vide, hvilken slag tank, der sidder på din e-cigaret. Det er nemlig ikke alt, der passer sammen. Hvis du godt kan lide en fyldig damp, så kan du med fordel forsøge at gå efter en tyk væske.
• Derudover skal du beslutte dig for, om du ønsker, at væsken skal være med eller uden nikotin – der fås med forskellige mængder.