Sådan kommer du økonomisk bedst gennem december

Langt de fleste danskere betragter december som den hårdeste økonomiske måned på året. Hovedårsagen til dette er naturligvis julen, der hænger uløseligt sammen med mange forventninger, der ofte koster penge såsom gaver, julemad, juleture og lignende. Foruden julen kan du også lægge nytårsaftens omkostninger oveni hatten, eftersom mange mennesker også betragter denne som en bekostelig affære, hvis man skal have købt tøj, flere-retters menu og alkohol.

Det kan derfor være behjælpeligt med en liste med gode råd til, hvordan og hvor du kan spare. Listen er ganske bred og berører blandt andet en god oprydning i økonomien til et eventuelt kviklån. Listen kan læses nedenfor:

1. Start med et overblik over din privatøkonomi
Du bør starte med at få et overblik med henblik på at undgå stress og et overforbrug. Julen er den tid på året, hvor flest dansker oplever stress, så det er vigtigt, at du får kontrol, så du slipper for stress, idet du har brug et klart tænkende hoved, så du ikke begynder at impulskøbe hen ad vejen. En god ide er at sætte en aften af til at gå gennemgå dine posteringer, så du ved, hvad du betaler til og, lige så vigtigt, hvor stort dit rådighedsbeløb er til december.

2. Find dine mest kritiske økonomiske-briller
Eftersom du på dette tidspunkt har fået et krystal blik over din privatøkonomi er det tid til at få det maksimale ud af din aktuelle økonomiske situation. Dette skal gøres ved at rydde op i dine udgifter, så du kan frigive nogle økonomiske kræfter, idet du sikkert får brug for disse i december. Mange danskere spenderer ofte penge på abonnementer, som de knap bruger. Eksempler på dette kan være streamingtjenester og diverse apps.

3. Køb billigt
Som nævnt er der mange forventninger i forbindelse med julen, så du kommer nok ikke udenom at der skal handles i december. Derfor er vigtigt, at du benytter dig af de tilbud og muligheder, du har for at spare på dine indkøb, om det så omhandler juleture, juletræ, julegaver, julemad osv. En ide kan eksempelvis være at skrive en seddel med de ting, som du skal købe, hvorefter du dobbelttjekker disses priser på pricerunner.dk. På den måde kan du få mere ud af dit budget og/eller spare penge.

4. Ønsk dig julegaver som er nødvendige
Ja, dette er givetvis både upopulært og kedeligt at skrive, men det rent økonomisk er dette en god ide. Et eksempel kan være, at du har besluttet sig for, at der skal investeres i en ny festkjole til nytårsaften. Her vil det være en ide at ønske dig denne i julegaver, således budgettet ikke et par dage efter presses yderligere.

5. Stop med at impulskøbe
Mind dig selv om at du IKKE skal impulskøbe, idet dette ofte ender i en uheldig og dyr glidebane. Dette gælder ting som byture, take away og shopping generelt. Der er mange fristelser i denne tid, men hold dig for øje, at du kun må bruge det beløb, som du har budgetteret med.

6. Tag et kviklån
Hvis det er helt umuligt at få det hele til at gå op i en højere enhed, kan du tage et kviklån, så du undgår stress. Du bør anvende en sammenliningstjeneste som danske kviklaan-guide, hvis du vælger denne finansieringsmodel, idet denne formidler kviklån på vegne af mange forskellige banker, hvorfor du vil blive præsenteret for lånemuligheder fra en lang række banker, så du kan udvælge det bedste for din privatøkonomi.