Sådan gør du bilen klar til sommerferie

Rigtig mange af os er glade for at køre sydpå om sommeren. Den danske sommer er god, når den er her, men desværre også noget utilregnelig. Derfor er det utroligt populært at smide familien ind i bilen og drage på bilferie mod sydens sol, som altså er lidt mere sikker at regne med end den danske sol. Men når man tager på bilferie, er der en række ting, som man helst skal have helt styr på. Nogle af dem handler om komfort, mens andre handler mere om nødvendighed. Heldigvis er der her samlet en liste over det mest essentielle.

De ekstra komfort-elementer til bilferien
Når man kører til og fra arbejde til dagligt, er det begrænset, hvor meget komfort man har behov for. Typisk er det ikke mere end en halv time hver vej, så turen går oftest hurtigt og smertefrit. Men når man om sommeren vælger at køre sydpå, er det altså en længere tur. Derfor er det selvfølgelig også rart med lidt mere komfort end det, man kan leve med til dagligt.

Selvfølgelig starter enhver god bilferie med en lækker, ren bil. Så frem med støvsugeren og tag bilen en tur i vaskehallen. Dernæst skal du også overveje varmen. Selvfølgelig er det en god idé at tjekke om klimaanlægget i bilen virker, som det skal. Men solfilm til bil er også noget, som kan gøre en stor forskel. Hvis du får sat solfilm på bilens ruder, inden I tager af sted, kan du nemlig også spare familien for en ubehageligt varm biltur med skarp sol gennem vinduerne.

For magelighedens skyld skal I selvfølgelig også sørge for god underholdning. Bøger, film, spil og måske en lille quiz til hele familien er et rigtig godt sted at starte. Skulle turen blive for lang, kan I jo også altid begynde at spille ”gæt et dyr” eller tælle røde biler eller køer i vejsiden. Det kan underholde en familie i mange timer.

Sikkerhed og praktiske forberedelser
Det er vigtigt, at I sørger for at have styr på det praktiske og sikkerheden, så I undgår dumme overraskelser. I skal selvfølgelig have tjek på olie og sprinklervæske som altid. Bremserne er også gode at tjekke, særligt hvis I skal køre i bjerge og andet bakket terræn.

Sørg også for at undersøge, om der er nogle særlige regler og afgifter i de lande, I skal passere igennem og besøge. Sørg for at holde pause, så I til hver en tid kører sikkert og forsvarligt på vejene.

Når man er på familietur, er det også vigtigt at have styr på de særlige børnesæder. Sørg for, at I har sæder, som er passende i forhold til børnenes alder, men sørg også for, at de er behagelige for børnene at sidde i. Derudover er det også vigtigt at have vand og snacks med til turen. På den måde kan I holde energiniveauet oppe, hvilket er særligt vigtigt for chaufføren.