Sådan bliver du mere kreativ og finder på nye, lækre hverdagsretter

De fleste danske familier står dagligt med det samme dilemma – nemlig hvad der skal laves til aftensmad. Det kan hurtigt blive svært at være kreativ med retterne, også ender man med at lave de samme retter uge efter uge. I længden bliver man selv træt af det samtidig med, at det ikke bliver nemmere at finde på noget.

Internettet er fyldt med muligheder, og har dermed også en række hjemmesider, der udelukkende inspirerer med nemme og lækre hverdagsretter. Det er ofte inspiration der skal til før man finder ud af, at det egentlig ikke er så svært at finde på noget. Man kan også sagtens ny fortolke eksisterende retter og gøre dem end tand lækre, fordi man tilføjer en ny ingrediens eller tilbereder det på en anden måde.

Sådan bliver du inspireret:
Der er mange som tror, at det er svært at finde på nye hverdagsretter. Det er det faktisk slet ikke. Mange finder hurtigt ud af, at man faktisk nemt og billigt kan lave retter med ganske få ingredienser. Det behøves slet ikke at være dyrt at lave god mad. Det handler om at være kreativ og turde sammensætte fødevarer, som man måske normalt ikke gør. Blot ud fra billeder kan man finde inspiration til at lave nogle nye retter i løbet af ugen. Det anbefales, at man lige bruger et par minutter på at besøge et par hjemmesider udelukkende med opskrifter, så du kan få gode ideer til hvad der skal købes ind til i den kommende uge.

Hvis man generelt har svært ved at komme på nye ideer, så kan det være en god ide at købe ind så man spiser det samme et par dage i træk. På denne måde skal du ikke bruge for meget energi på at tænke ud ad boksen samtidig med, at du ikke skal bruge alt for meget tid i køkkenet. Man kan godt finde retter, der tager højest 30 min. at lave. Hvis man er en travl børnefamilie, der typisk er sent hjemme, så har man ikke den store lyst til at skulle lave besværlig og tidskrævende aftensmad. På følgende hjemmeside nem-aftensmad.nu kan du blive inspireret til hvad du kan lave af mad til din familie.

Måltidskasser er en løsning:
Mange travle familier er begyndt at købe en måltidskasse hver uge, så de slipper for at skulle handle ind når børnene er blevet hentet. Måltidskassen er tilpasset familiens størrelse og indeholder aftensmadsretter til en hel uge. Man kan være med til at vælge hvad der skal være i kassen. Man kan f.eks. vælge om der skal være mange grøntsager i retterne, eller om der ikke skal være kød i retterne. Måltidskasserne er med til at familien kan få noget mere kvalitetstid sammen, da det ofte er nemme og hurtige retter man får tilsendt.