Guide til valg af garderobeskab til soveværelset

Med denne guide til valg af garderobeskabe er du klar til at gå i marken. Hos garderobeskabet.dk finder du mange gode bud til fornuftige priser, men der er også flere råd, hvis du har brug for lidt mere inspiration.

Står du midt i indretningen af hele soveværelset eller blot dele af det, så er du nok kommet til problematikken omkring garderobeskabet. Det er et møbel, som fylder utrolig meget i rummet, og netop derfor er det vigtigt, at udseendet er helt i top, og det skal altså passe ind i den stilart, du indretter efter. Endvidere skal det opfylde nogle funktionelle behov, og her er der i særdeleshed en type af garderobeskabe, som er nogle baner foran de andre. Kunne du godt bruge lidt inspiration, så læs med her i artiklen, hvor vi har lavet en lille guide til valg af garderobeskab.

Hvor stort er dit behov?
Skal soveværelset have et nyt garderobeskab, er det første skridt på vejen, at du undersøger, hvad der er brug for. Har du brug for et skab, der kun opbevarer dit tøj, eller skal der også være plads til praktiske ting såsom rengøringsartikler, sengetøj, lagner osv. Denne afgrænsning er vigtig i forhold til, hvor du skal placere garderobeskabet, samt hvor stort det skal være. Der er ikke nogen pointe i at lade det fylde halvdelen af rummet, hvis du blot skal have lidt tøj i det. Det ville være spild af penge og muligvis ødelægge din indretning, hvis du havde et kæmpe skab stående, som ikke blev udnyttet ordentligt.

Mål pladsen op
Når du har fundet ud af, hvad dit behov er, skal du have målt pladsen op, så du kan bestille et garderobeskab, der passer perfekt ind i rummet. Det skal være så præcist som muligt, da det vil se dumt ud, hvis der er mellemrum på nogle af siderne. Når du først har målene, er det ikke helt sikkert, at du kan finde et færdigproduceret garderobeskab, som passer perfekt ind. I disse tilfælde er der heldigvis løsninger, fordi vælger du eksempelvis et garderobeskab med skydelåger, som er vores yndlings, kan du få det speciallavet. På den måde har du altså et garderobeskab, der passer som fod i hose til soveværelset.

Garderobeskabe med skydelåger er en praktisk løsning
Vi kigger nu nærmere på garderobeskabe med skydelåger, da det en funktionel og praktisk løsning, som du allerede kan læse fra ovenstående afsnit. Men ud over at du kan skræddersy dem til dine mål, har de den klare fordel, at lågerne ikke tager noget plads i dit rum. Med et traditionelt garderobeskab vil lågerne åbne ud i rummet, og har du et lidt mindre rum, vil det altså hurtig reservere noget plads, du kunne have brugt anderledes. Med store garderobelåger, der åbner ud, skal du have ryddet pladsen totalt foran, hvilket kan være lidt kritisk for indretningen. Det problem løber du ikke ind i med skydelåger, og her vil du let kunne bruge noget af pladsen foran skabet, da lågerne ikke fylder ude i rummet. Det er måske en lille ting, men det kan betyde meget for rummeligheden af dit hjem.

Hvordan skal designet være?
I soveværelset er det den minimalistiske stil, der tager sig bedst ud, og det gælder både i forhold til indretning, men også din søvn, der kan blive forstyrret, hvis rummet er indrettet for kaotisk samt ser rodet ud. Hold gerne farven på garderobeskabet i samme stil som dine vægge. Så er rummet lyst, skal garderobeskabet også være det, ligesom det omvendt skal være mørkt, hvis rummet er.
Derudover kan du overveje, om der skal være spejl indbygget. Det kan endvidere have positiv indvirkning på indretningen, men også skabets praktiske funktion.