En alkoholbehandling for livet

Det store problem med alkoholikere er, at de ikke selv er klar over, at de har brug for hjælp. Den gennemsnitlige alkoholiker har et job og lever et forholdsvis almindeligt liv. Men på sidelinjen står der ofte kone/mand, børn og familie, som lider under alkoholmisbruget. De kan tydeligt se problemet. Når en pårørende foreslår alkoholbehandling, bliver de ofte mødt med vredesudbrud og benægtelse fra misbrugeren. Det skyldes at de ikke ser dem selv som værende alkoholikere. En øl i ny og næ, eller et glas vin, skader da ikke. Det er en velkendt frase, hvis du spørger en pårørende eller en misbrugskonsulent.

Heldigvis lykkedes det af og til, at få alkoholikeren overbevist om, at en alkoholbehandling er den rigtige løsning. Når det sker, vil de fleste tænke, at alt er i den skønneste orden og alkoholbehandlingen bare skal gå sin gang. Men sandheden er desværre, at en alkoholbehandling ikke altid er nok. Hvad endnu værre er, at hvis en alkoholiker går igennem en mislykket alkoholbehandling eller efterfølgende får tilbagefald, kan det have fatale følgere. Man har ofte kun ét skud når det kommer til alkoholbehandlinger. Hvis en alkoholiker oplever svigt, mistillid eller på anden måde oplever nedture gennem en alkoholbehandling, vil misbruget i 9/10 tilfælde tage til. Dertil bekræfter det alkoholikeren i, at en alkoholbehandling ikke løser noget og vil derfor aldrig gå i behandling igen. Med andre ord er det altafgørende du vælger det helt rigtige behandlingscenter.

Ingen behandlingscentre har en pletfri behandlingshistorik. Med det mener jeg, at det er ikke muligt, at få alle vellykket igennem en alkoholbehandling. Der vil med garanti altid være nogle, som falder igennem eller får tilbagefald. Når det så er sagt, er der stadig en verden til forskel i forhold til, hvilket behandlingscenter du vælger. Først og fremmest er der stor forskel på, hvordan de forskellige behandlingscentre griber deres behandlinger an. Dertil kommer misbrugskonsulenterne. Ikke alle misbrugscentre har uddannede misbrugskonsulenter, derfor kan der være stor forskel på kvaliteten af behandlingen. Hvis der er én ting du gerne vil undgå, så er det at vælge en alkoholbehandling, hvor oddsene for en vellykket behandling er dårlige allerede fra start.

Behandlingscenter Søby Park muligvis landets bedste
Jeg har lavet en del research på området. Jeg har taget udgangspunkt i de største behandlingscentre vi har i landet. Her kommer der flest alkoholikere og andre misbrugere igennem. På den måde kan jeg skaffe mest muligt data og jo mere data jeg har, jo mere valid bliver mine resultater. Da jeg ikke har nogen intentioner om at hænge nogen ud eller på nogen måde nedgøre nogle behandlingscentre, vil jeg nøjes med at skrive om dét behandlingscenter, hvor jeg vurderer, at du får den bedste alkoholbehandling i landet. I en lille by vest fra Århus, ved navn Hammel, finder du Behandlingscenter Søby Park, som er landets bedste misbrugscenter.

Inden jeg vil gå i dybden med, hvorfor de er landets bedste, vil jeg først påpege nogle tørre facts. 80% af alle misbrugere, som kommer i misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Søby Park kommer ud af deres misbrug. Det er grunden, at jeg vurderer de er bedst. Tallene taler for sig selv. Ingen andre behandlingscentre eller misbrugscentre kan mønstre lignende statistikker. Derfor står det også soleklart for mig, at vi har med landets bedste at gøre. Men hvad er det præcis der gør, at de formår at opretholde en så høj procentdel af vellykkede behandlinger? Det vil jeg forsøge at belyse.

Alkoholbehandling med afsæt i minnesotamodellen
En alkoholbehandling kan gribes an på mange måder. Der findes mange teorier og behandlingsmetoder, som man kan gøre brug af. Hos Behandlingscenter Søby Park tager de afsæt i minnesotamodellen. Minnesotamodellen er en gammel behandlingsform, som stammer helt tilbage fra 50’erne. Minnesotamodellen har nogle helt fundamentale regler for hvordan behandlingen skal foregå. Det unikke ved lige præcis denne behandlingsform er, at den inddrager misbrugskonsulenter, som selv tidligere har været alkoholikere, eller misbrugere. Tilbage i 50’erne var det en revolutionerende tankegang, som tog effektiviteten af alkoholbehandling til nye højder. Den dag i dag, er det stadig den mest effektive måde at behandle en alkoholiker på. Alligevel er det ikke alle behandlingscentre som bruger minnesotamodellen, som en del af deres behandling. Jeg vil gerne pointere, at det selvfølgelig ikke kun er tidligere misbrugere, som er ansvarlige for alkoholbehandlingen. Der er også uddannede misbrugskonsulenter, med speciale i misbrugsbehandling. Men inkluderingen af tidligere misbrugere, der er nøglen til den høje succesrate.

Hos Behandlingscenter Søby Park har det været deres nøgle til succes. Sammenspillet mellem de uddannede misbrugskonsulenter og de tidligere misbrugere, giver en helt unik behandling. At inkludere tidligere misbrugere, som har en unik form for empati, skaber tryghed og troværdighed over for alkoholikeren. Under en alkoholbehandling kan der ikke undgå at være svære perioder for en alkoholiker. Der vil være perioder, hvor han/hun har lyst til at give op og føler hele verden er imod dem. Det er i situationer som disse, at en tidligere misbruger for alvor kommer til sin ret. Deres råd og vejledning vægter mere for en misbruger, fordi de netop selv har været igennem en misbrugsbehandling. De har prøvet det på egen krop, hvordan det føles at blive trukket igennem en alkoholbehandling. Men vigtigst af alt ved de, hvordan det er at komme ud på den anden side. Lige meget hvor mange år du studerer, vil det aldrig kunne måle sig med at have prøvet det selv. Derfor er det så vigtig og fundamental del af alkoholbehandling den dag i dag.

Som sagt er det ikke alle misbrugscentre som udnytter denne unikke mulighed. Derfor er det vigtigt, at du vælger et misbrugscenter hvor de gør. Hvis du spørger mig, er Behandlingscenter Søby Park det oplagte valg. De kan tilbyde en alkoholbehandling der virker. Med andre ord kan du trygt sende din mand, kone, barn, forældre, ven eller kollega til alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park. Hvis du er det mindste i tvivl om noget, så er deres telefonlinje åben hver eneste dag mellem 7-23, du kan ringe på tlf: 86871224 og det gælder også i weekenden og helligdage.