Disse ting skal du overveje før du optager et forbrugslån

I en tid med fokus på julegaver kan det være fristende at optage et forbrugslån online. Det kan dog have store konsekvenser for din økonomi at optage et forbrugslån, så det er vigtigt, at du grundigt overvejer beslutningen. I denne artikel kan du læse om, hvilke ting som du bør overveje før du optager et forbrugslån.

Er lånet overhovedet nødvendigt?
Først og fremmest er det vigtigt at tage stilling til om lånet overhovedet er nødvendigt. Lån penge nu gennem et lånesammenligningsplatform som Moneytalk.dk. I en tid, hvor man konstant udsættes for reklamer fra forskellige låneudbydere online, er det vigtigt at tage stilling til, hvorvidt behovet for et lån blot er en pludselig indskydelse eller om det faktisk eksisterer et reelt behov for at låne penge.

Det kan som udgangspunkt altid bedst betale sig at spare op til en ting som du gerne vil have – dette kunne eksempelvis være en telefon, computer, IPad eller lignende. Renterne er så høje på forbrugslån, at det sjældent kan betale sig at optage lånet til forbrugsgenstande. I sjældne tilfælde kan det faktisk godt betale sig, hvis man ser et særligt godt tilbud på eksempelvis Black Friday eller Cyper Monday som man ikke selv har penge til lige nu. I disse tilfælde bør man undersøge om rabatten opvejer de renteudgifter, der er ved at optage forbrugslånet. Slutteligt skal man også vurdere den glæde i hverdagen som forbrugsgenstanden skaber. Hvis man virkelig brændende ønsker sig en ny telefon og kan mærke, at det har stor betydning for glæden i hverdagen, kan det for nogle godt betale sig at optage et forbrugslån. Man skal blot være bevidst om, at det ender ud med at blive langt dyrere, end hvis man havde sparet løbende op.

Sammenlign lån online
Når du har besluttet dig for, at du eksempelvis gerne vil låne 5000 kr. og dette lån kan betale sig for netop dig, er det vigtigt, at du også finder det billigste lån online. Dette gøres ved brug af en lånesammenligningsplatform som Moneytalk.dk, hvor du kan sammenligne lån online på baggrund af alder og lånebeløb. Med udgangspunkt i denne metode, finder du det lån som passer bedst til dine behov. Der findes mange låneudbydere i Danmark, så det er lidt af en jungle, hvis man selv skal begynde at sammenligne.

Undersøg muligheden for lån i din lokale bank
Online låneudbydere er næsten altid dyrere end et lån i din egen lokale bank. Af den grund bør du altid undersøge mulighederne for et lån i din egen bank, før du begynder at afsøge markedet for online lån. Det er forståeligt, at man i nogle tilfælde ikke er interesseret i at sin bankrådgiver skal stille spørgsmålstegn ved formålet med lånet, men hvis man gerne vil spare penge på renter og gebyrer, er denne løsning ofte at foretrække.