CBD og cannabis: find mening i debatten om de omstridte behandlingsformer

Debatterne raser, og har gjort det længe, om hvorvidt CBD og cannabis bør være anerkendte lægemidler, der derigennem blandt andet kan dækkes af sygeforsikringer.

Cannabisolie består blandt andet af stoffet cannabidiol, hvilket også er et stof der er til stede i cannabis. Modsat cannabis, findes der i cannabisolie og CBD olie ikke nogen euforiserende stoffer. Debatten udspringer dog hovedsagligt af plantens traditionelt euforiserende virkning, samt tanken om at gøre en ”alternativ” behandlingsform til nogen lægeligt godkendt.

Forskningen inden for CBD og cannabis er relativt ny og der er derfor ikke noget solidt fundament for at kunne hævde en 100 procent garanteret virkning. Alligevel er der et væld af mennesker, der ivrigt fortæller om hvor meget de er blevet hjulpet af plantens effekter. Der er altså et klart overtal af folk der har forsøgt sig med disse metoder, der vil hævde dens virkningseffekt. Men det kan være vanskeligt at bevæge sig rundt i denne debat.

Det er derfor en god idé at danne sig et solidt vidensfundament, inden man kaster sig ud i den.

Hvem kan bruge CBD olie?
Stort set alle mennesker kan få gavn af CBD olie. Naturligvis er der visse forbehold der skal tages i visse situationer. Eksempelvis er det ikke tilladt at selv administrere hverken CBD olie eller cannabis olie til børn og dyr.

Men voksne af alle aldre har nydt godt af brugen af disse olier. Særligt har olierne haft gavn i forbindelse med smerter. Hvis den autoriserede medicin eksempelvis har vist sig at ikke have en effekt på en persons smerter, er det i mange tilfælde gavnligt at forsøge sig med CBD olie.

Men CBD olie benyttes ikke udelukkende i forbindelse med smerter, kræftpatienter og lignende. Nogle mennesker benytter også disse olier, og lignende andre former, i forbindelse med sundhed. Her er påstanden at CBD olie er sundt i sig elv og kan have en positiv effekt på kroppen, selvom man ikke har behov for de helende virkninger.

Hvis du overvejer hvorvidt CBD olie potentielt kunne være noget for dig, kan du klikke her for at finde ud af meget mere.

Hvordan anskaffer jeg CBD olie?
Inden du forsøger dig med CBD olie, er det altid en god idé at konsultere dig med din læge. Det er nemlig endnu ikke tilladt i Danmark at købe din CBD olie i webbutikker eller hos andre uofficielle sælgere.

Hvis du har planlagt at bruge CBD olie til medicinsk forbrug, er det vigtigt at du får processen godkendt at en læge. Dette er der en lang række årsager til, men vigtigst af alt er naturligvis dosering. Det er næsten umuligt at selv finde frem til den helt nøjagtigt korrekte dosis olie selv, og du har derfor i høj grad brug for en professionel vurdering. Dette er ikke noget du er interesseret i selv at eksperimentere med. En læges mening er desuden nødvendig, hvis du eksempelvis tager andre former for medicin. Her kan en læge vurdere hvorvidt CBD olie vil påvirke din anden medicin.