Nej tak til Dansk Folkepartis vision

LÆSERBREV
I to udsendelser, ”Langt fra Borgen” (DR1) og ”Deadline” (DR2) har Kristian Thulesen Dahl (KTD) og Kenneth Kristensen Berth (KKB) udtalt sig om deres visioner for Danmarks fremtid.

I ”Langt fra Borgen” giver KTD udtryk for, at den stationære grænsekontrol, der midlertidig er etableret ved den dansk/tyske grænse skal gøres permanent og udbredes til alle Danmarks grænseovergange.

I forbindelse med et familiebesøg på Vestfyn i oktober, havde jeg lejlighed til at observere, at der stod fire personer i kamuflageuniform ved vejens venstre side og en enkelt i politiuniform cirka 10 meter fra vejens højre side, da vi vendte tilbage til Danmark efter en smuttur over grænsen.

Vil DF bruge fem årsværk per grænseovergang til permanent statisk grænsekontrol? Skal dette kontrolomfang omfatte alle havne inklusive marinaer?

I ”Deadline” vises et klip fra DF’s landsmøde, hvor KTD udtaler, at han ønsker en dansk exit fra EU.

KKB uddyber i den sammenhæng, at DF forestiller sig, at Danmark skal have en aftale med EU, hvor man stadig er med i toldunionen, men ikke er med i aftalen om arbejdskraftens frie bevægelighed. Han henviser i den sammenhæng til, at det store problem i Brexit forhandlingerne udelukkende skyldes briternes uvilje til at etablere grænsekontrolposter mellem Nordirland og Republikken Irland.

I denne sammenhæng udtaler KKB ligeledes, at han/DF ikke kan se noget problem i, at der skulle indføres grænsekontrol mellem Bornholm og det øvrige Danmark. KKB udtaler desuden, at DF kunne forestille sig en folkeafstemning om Danmarks udtræden af EU cirka to år efter Brexit og dermed indenfor den kommende valgperiode.

Mange tak til KTD og KKB for disse usædvanligt klare politiske budskaber på DF’s vegne. Det er værd at tage med i overvejelserne i forbindelse med det kommende folketingsvalg.

Personligt takker jeg nej til DF’s vision, da jeg husker tiden med grænsekontroller før EF og ikke ønsker at vende tilbage til den fortid.

Karl Halbe
Rispebjergven 10, Pedersker