Staten skabte et monopol

LÆSERBREV
Det ser ud som, at det var med bagtanker, at Færgen tabte udbuddet. For ved at lave udbuddet, så måske vidste de, at Molslinjen ville vinde.

Så frigjorde staten sig for at være skibsredere, og Molslinjen har før været interesseret i at købe Færgen. Så var det bare at lade dem købe, når de havde vundet og derved frigøre sig for, at de havde ansvaret for at opretholde sejladsen.

Nu skal de bare bevilge et beløb, og derved frigjorde de sig ansvaret for besejlingen af den klippeknold ude i Østersøen. Måske uden den tanke for, at de derved har skabt et monopol.

For hvem skal byde om ti år? For ved udbud før har der ikke været nogen, der har budt ind.

Molslinjen eller Bornholmslinjen bliver aldrig vores selskab. De er ejet af investorer og andre, der er intereseret i at tjene penge, og efter de har flyttet alt personale og administration derover, tænker de ikke på at ændre det til vores fordel. Og rigtigt som de siger, vi har en kontrakt at holde os til, så tag den service I får. Så der må sidde nogen i ministeriet med røde ører.

Dette er bare en tanke man kan få, men intet bevise.

Svend Holger Holm
Vestermarievej 54, Aakirkeby