Vil du finde det bedste lån? Sådan gør du!

Hvis du – ligesom langt de fleste mennesker – har prøvet at have lidt for meget måned i forhold til din lønseddel, så kan det ofte være en idé at ansøge om et lån. Men hvordan kan du være sikker på at du finder det der passer bedst til dig?

Først og fremmest skal du være bevidst om hvor meget du skal bruge. Hvis du låner for lidt, kan du risikere at være nødt til at skulle låne flere penge bagefter. Det kan medføre ekstra omkostninger i form af stiftelsesomkostninger og gebyrer – og det ønsker du ikke. Selvfølgelig skal du låne penge i lige netop det omfang du behøver, og så billigt som muligt.

Hvis du omvendt låner for meget, kan du risikere at komme til at betale renter for nogle penge du reelt set ikke har behov for. Hvis du eksempelvis skal bruge 9.000 kroner, og du låner 10.000, hvad sker der så med de sidste 1.000 kroner? Man skal være mere end ualmindeligt disciplineret hvis man rent faktisk betaler dem tilbage på lånet, men i 99% af tilfældene vil man nok ”klatte pengene væk” på et restaurantbesøg eller to, lidt takeaway eller lignende. Og før man ved af det, har man brugt pengene, men er nødt til at betale af på lånet og renter. Det betyder at et restaurantbesøg pludselig bliver en hel del dyrere end man måske havde regnet med.

Så naturligvis er det vigtigt at du låner det korrekte beløb – hverken for meget eller for lidt. Men når du er blevet opmærksom på hvor meget du skal bruge, så er det også ofte en god idé at sammenligne lån online, så du ikke kommer til at betale for meget. Ofte kan der være gode kampagner du måske går glip af, ligesom du kan risikere at komme til at betale for høje renter og gebyrer, i forhold til hvad du kunne få andre steder. Og det er naturligvis fjollet at betale for meget i renter – for når alt kommer til alt, så er renter ”penge ud af vinduet” for dig.

Når du har fundet det lån der passer til dit behov – og har fundet det til en ordentlig pris, så kan det være en god idé at udskyde det lidt. Ofte låner man penge til impulskøb, og hvis du venter en lille smule med at låne pengene, kan det være at dine behov ændrer sig, så du eventuelt skal låne færre penge – eller måske ombestemmer du dig, og finder ud af at du måske ikke behøver låne penge til den taske, til ferien eller hvad det nu skal være. Det kan også være at du måske får mulighed for at spare pengene op, hvis du ikke har noget imod at vente i en måned eller to. Dette vil lære dig at være mere disciplineret i forhold til din økonomi, og vil også spare dig penge i det lange løb, så du slipper for at betale renter og gebyrer på lån.