Tidende skrotter ordet Bornholmslinjen: Nu skal Molslinjen gøre sig fortjent til sit bornholmske navn

Fra i dag har Bornholms Tidende valgt ikke længere at omtale det nye rederi som Bornholmslinjen. Chefredaktør Søren Christensen står bag en principbeslutning om fremover at kalde rederiet Molslinjen.

– Som jeg tidligere har skrevet på lederplads, så skal Molslinjen oppe sig og vise sig som bornholmernes rederi. Navnet skal de gøre sig fortjent til. Lige nu er de bare Molslinjen, der driver noget sejlads i Østersøen, siger Søren Christensen.

Molslinjen er kommet i modvind efter uigennemsigtige billetpriser, gebyrer, dårlige vilkår for pendlerne og et hav af aflysninger, og kommunikationen fra det Aarhus-baserede rederi bærer i høj grad præg af, at folkene bag rederiet befinder sig i netop Aarhus.

Derfor kan Bornholms Tidendes beslutning i dag om ikke længere at kalde rederiet Bornholmslinjen, også ses som et opråb, der forhåbentlig når tværs over landet.

For kommunikationen er lige nu simpelthen alt for dårlig, påpeger Søren Christensen og nævner en passage fra gårsdagens pressemeddelelse, der kom i forbindelse med rederiets aflysninger.

Her udtalte Molslinjens kommercielle direktør således:

– På den måde skaber vi trods alt en forbindelse til og fra Bornholm til dem, som meget gerne vil afsted.

Det er ordlyden “meget gerne vil afsted”, der er faldet mange for brystet.

– Jamen, ved Molslinjen ikke hvad de har med at gøre her, spørger Søren Christensen.

– Færgeoverfarten er vores livsnerve. Vi vil ikke “meget gerne afsted”. Vi skal afsted og hjem igen. Til møder, på arbejdet, til lægen, på forretningsrejser, på Rigshospitalet. Færgeoverfarten er vores motorvej, påpeger Søren Christensen.

Så nej, rederiet hedder ikke længere Bornholmslinjen i Bornholms Tidendes spalter:

– Indtil det nye rederi viser sig værdigt til det nye navn, forbliver det at være: Molslinjen, fastslår Søren Christensen.