Manden med molotovcocktails er tiltalt efter kongresuro

USA’s justitsministerium har rejst de første føderale tiltaler mod to mænd, der deltog i angrebet mod Kongressen i Washington i sidste uge.

En af dem er en mand fra Alabama, der havde parkeret en bil fuld af våben og brandbomber – såkaldte molotovcocktails – tæt ved Kongressen. Han ventes at blive stillet for en dommer tirsdag eftermiddag lokal tid, rapporterer tv-stationen CNN.

Der er 17 anklager mod ham, først og fremmest for ulovlig våbenbesiddelse.

Manden fra Alabama er den, der er anklaget for de mest alvorlige lovovertrædelser af de over 20, der ventes at blive tiltalt på føderalt plan.

Den anden mand, der nu tiltales, er anklaget for syv tilfælde af vold eller voldsrelaterede hændelser inde i kongresbygningen.

Begge de mænd, der nu er tiltalt, blev fængslet i sidste uge. Ved samme lejlighed offentliggjorde politiet anklagerne mod dem, men det er først tirsdag, at de er blevet formelt tiltalt.

Ingen af dem har endnu meddelt, hvordan de forholder sig til anklagerne mod dem.

Flere andre er sigtet, men endnu ikke formelt tiltalt.

Forbundspolitiet FBI har efterlyst en lang række af de mennesker, der trængte ind i kongresbygningen onsdag eller på anden måde mistænkes for lovovertrædelser.

Andre er ikke identificeret endnu, men FBI har bedt offentligheden om hjælp med at finde frem til de pågældende ud fra fotos fra kongresbygningen.

Det har resulteret i over 100.000 tip på den hjemmeside, FBI har sat op til formålet, skriver CNN.

/ritzau/