Melania Trump fordømmer uro: Vold er aldrig acceptabelt

USA’s førstedame, Melania Trump, er skuffet over begivenhederne ved Kongressen onsdag i sidste uge, hvor demonstranter tiltvang sig adgang til kongresbygningen.

Det siger hun i en erklæring mandag.

– Jeg er skuffet og nedslået over, hvad der skete sidste uge, siger hun.

– Jeg finder det skamfuldt, at der rundt om disse tragiske begivenheder har været slibrig sladder, uberettigede personlige angreb og falske, misvisende beskyldninger mod mig – fra personer, som forsøger at være betydningsfulde og har en dagsorden.

Hun uddyber ikke, hvilket falske beskyldninger hun henviser til.

Melania Trump understreger, at hun fordømmer volden ved Kongressen.

– Vold er aldrig acceptabelt, siger hun.

Hun tilføjer, at det er inspirerende, at så mange har stor passion og entusiasme vedrørende præsidentvalget. Men den passion må aldrig blive til vold, mener hun.

Demonstranterne tiltvang sig adgang til kongresbygningen, da Kongressens medlemmer officielt skulle bekræfte demokraten Joe Biden som ny præsident.

Processen blev udskudt som følge af uroen, men dog alligevel gennemført. Biden overtager posten som præsident efter Melanias mand, Donald Trump, 20. januar.

I alt fem personer omkom i forbindelse med urolighederne, herunder en politibetjent, der gentagne gange blev slået i hovedet med en brandslukker.

En kvinde, der blev skudt af en politibetjent, døde senere af sine kvæstelser, mens tre andre under protesterne døde som følge af “medicinske komplikationer”.

I den afsluttende del af erklæringen udtaler Melania Trump, at det har være en stor ære at være førstedame i USA.

– Jeg vil gerne takke de millioner af amerikanere, som har støttet min mand og mig over de seneste fire år og vist betydningen af den utrolige amerikanske ånd, lyder det fra førstedamen.

/ritzau/