Amerikanske erhvervskæmper stopper bidrag til Trump-støtter

American Express suspenderer sine bidrag til amerikanske politikere, der modsatte sig Kongressens formelle godkendelse af Joe Biden som USA’s næste præsident.

Det meddeler kreditkortkæmpen mandag.

Onsdagens “forsøg fra visse kongresmedlemmers side på at undergrave resultatet af præsidentvalget og afbryde den fredelige magtoverdragelse stemmer ikke overens” med selskabets værdier.

Det siger direktør Stephen J. Squeri.

American Express oplyser, at den ikke har givet politiske bidrag til nogen af de senatorer, der modarbejdede godkendelsen af Biden.

Men selskabet har tidligere ydet bidrag til 22 af de 139 medlemmer af Repræsentanternes Hus, der stemte for indsigelserne mod udnævnelsen.

Dermed slutter American Express sig til flere andre store amerikanske selskaber, der heller ikke længere vil donere penge til de republikanske politikere, som mener at Biden ikke er retmæssigt valgt.

Verdens største hotelkæde, Marriott, har ligeledes meddelt, at den indstiller bidrag til de politikere, der onsdag stemte imod at godkende Biden.

Storbanken JP Morgan har sagt, at den stopper alle politiske donationer i de næste seks måneder, både til republikanske og demokratiske politikere.

Og mandag ved 17-tiden dansk tid er bilproducenten Ford den seneste i rækken af giganter i USA’s erhvervsliv til at meddele, at den også indstiller alle politiske bidrag.

/ritzau/Reuters