Indonesiske efterforskere finder ligdele efter formodet flystyrt

Indonesiske efterforskere har fundet flere kropsdele, efter at et passagerfly formentlig styrtede lørdag.

Det oplyser en talsmand fra politiet natten til søndag dansk tid.

Politiets talsmand Yusri Yunus fortæller, at der ud for hovedstaden Jakarta er indsamlet to poser, en med ligdele og en anden med personlige ejendele.

Der er desuden blevet oprettet to krisecentre, et i lufthavnen og et andet i havnen i Jakarta. Her er familier samlet i centrene og afventer nyheder om de forsvundne.

Kontakten til flyet forsvandt, efter at det var lettet fra Jakartas lufthavn.

Myndighederne melder tidligt søndag morgen dansk tid, at det håber at finde vraget efter at have registreret nødsignaler fra flyet.

Flyet lettede klokken 08.30 lørdag morgen dansk tid. Forbindelsen til det forsvandt kort efter.

56 passagerer, herunder syv børn, samt seks besætningsmedlemmer var om bord på flyet, oplyste Indonesiens transportminister lørdag.

Flyet, som er fra lavprisselskabet Sriwijaya Air, havde kurs mod Pontianak på øen Borneo, da man mistede kontakten til det.

Indonesisk redningsmandskab fandt lørdag formodede vragrester fra flyet i havet ud for Jakarta.

Flightradar24, som er en tjeneste, der følger lufttrafikken, skriver på Twitter, at flyet mistede mere end 10.000 fods højde – cirka tre kilometer – på mindre end et minut.

Det skete, fire minutter efter at det var lettet fra lufthavnen.

Flyet er et Boeing 737-500 med 27 år på bagen.

Et Boeing 737 MAX-fly fra det indonesiske luftfartsselskab Lion Air styrtede i 2018 ud for Jakarta. Alle 189 personer om bord mistede livet.

/ritzau/AFP