Indien er klar til vaccinationskampagne efter godkendelse

Indiens lægemiddelstyrelse har givet den endelige godkendelse til nødbrug af to vacciner mod covid–19. Det oplyser styrelsen søndag ifølge AFP.

Godkendelserne omfatter en vaccine udviklet af medicinalselskabet AstraZeneca og Oxford Universitet samt en vaccine fra det lokale medicinalselskab Bharat Biotech.

Med godkendelsen ventes en af verdens største vaccinationskampagner at blive skudt i gang i løbet af de kommende dage i landet med 1,3 milliarder indbyggere.

I faktiske tal er Indien det næstmest plagede land af virusset med over 10,3 millioner smittetilfælde. Det overgås kun af USA.

Indien har desuden haft næsten 150.000 dødsfald. Kun USA med godt 350.000 og Brasilien med cirka 195.000 har registreret flere dødsfald.

Vaccinen fra Oxford Universitet og AstraZeneca blev onsdag godkendt til nødbrug i Storbritannien.

En nødgodkendelse er ifølge Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) mindre grundig end en betinget godkendelse, som er det, EU arbejder på.

AstraZeneca forventer fra midten af januar at kunne levere to millioner doser coronavaccine om ugen i Storbritannien. Det skrev The Times fredag.

Flere andre lande står også klar til at godkende den.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har bestilt 100 millioner vaccinedoser fra AstraZeneca. Det er nok til at vaccinere 50 millioner mennesker eller omkring tre ud af fire indbyggere i Storbritannien.

/ritzau/