Flere lande lukker dørene for britiske rejsende

Belgien vil ved midnat indføre et indrejseforbud fra Storbritannien. Indrejseforbuddet vil gælde ankomster med fly og tog og vil være gældende i mindst 24 timer.

Det siger landets premierminister, Alexander De Croo, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også Italien indfører indrejseforbud fra Storbritannien, skriver udenrigsminister Luigi Di Maio på Facebook.

Det samme har Holland gjort, mens Tyskland og Østrig ligeledes overvejer at lukke dørene for rejsende fra Storbritannien.

Det sker, efter at de britiske myndigheder har registreret en ny variant af coronavirus. Eksperter mener, at den smitter op til 70 procent mere end den almindelige.

EU’s medlemslande er hasteindkaldt til videomøde søndag aften om den nye virusvariant, oplyser EU-præsident Charles Michels kabinet.

En talsmand for den tyske regering bekræfter over for nyhedsbureauet Reuters, at Tyskland planlægger at indføre restriktioner på fly til og fra Storbritannien.

Han siger, at regeringen er ved at udarbejde nye rejseregler, og at den er i kontakt med sine partnere i EU.

Avisen Bild skriver, at der er et totalt indrejseforbud på vej, men det er ikke umiddelbart bekræftet fra officielt hold.

Tyskland vil desuden indføre rejserestriktioner for fly til og fra Sydafrika, hvor den nye coronavariant også er konstateret.

I Østrig oplyser sundhedsministeriet til nyhedsbureauet APA, at detaljerne i et indrejseforbud endnu ikke er på plads.

Ifølge NRK overvejer den norske regering at indføre et indrejseforbud fra Storbritannien.

Og i Sverige presser to oppositionspartier – Moderaterna og Liberalerna – på for, at den svenske regering skal gøre det samme, skriver TT.

Smitten med den nye variant af coronavirus har hurtigt bredt sig i England. I sidste uge var 62 procent af de nye smittede i London smittet med denne mutation af virusset.

Det danske transportministerium vil endnu ikke svare på, om Danmark vil følge trop og indføre et lignende forbud.

Storbritannien har tidligere haft et indflyvningsforbud fra Danmark, da en mutation af coronavirusset – også kendt som cluster 5-varianten – blev registreret i danske mink.

Spredningen af den nye variant af coronavirus har fået den britiske regering til at tage affære, og en stor del af landet er nu underlagt strengere restriktioner.

Det betyder blandt andet, at mange ikke kan tage hjem til deres familier for at holde jul.

Jens Lundgren, overlæge og professor i infektionsmedicin ved Rigshospitalet, siger, at det endnu er uvist, om den nye variant har spredt sig hurtigt, fordi virusset i sig selv er mere smitsomt, eller om det er, fordi briterne ikke er gode nok til at holde afstand og følge retningslinjerne.

/ritzau/