Holland standser flyvninger ind i landet fra Storbritannien

Den hollandske regering har natten til søndag standset alle flyvninger ind i landet fra Storbritannien indtil 1. januar.

Årsagen er, at de hollandske sundhedsmyndigheder har registreret et smittetilfælde med en ny variant af coronavirus, der lige for tiden cirkulerer i Storbritannien.

Forbuddet træder i kraft søndag klokken 06.

Det blev annonceret, få timer efter at premierminister Boris Johnson indførte hårde restriktioner i dele af Storbritannien for at inddæmme spredningen af den nye og mere smitsomme coronavariant.

– En smitsom mutation af covid-19-virusset cirkulerer i Storbritannien. Det siges, at det spreder sig nemmere og hurtigere, og at det er sværere at opdage, skriver Hollands sundhedsministerium i en meddelelse.

Det Hollandske Institut for Sundhed, RIVM, anbefaler i den forbindelse, at “introduktionen af denne virusvariant fra Storbritannien begrænses så meget som muligt”.

Sundhedsministeriet oplyser, at beslutningen om at standse flyvninger er taget ud fra et “forsigtighedsprincip”. Det bliver stadig vurderet, om andre transportformer også skal standses.

/ritzau/AFP