Ekstremt vejr i Japan tvang strandet chauffør til at spise sne

Tusindvis af bilister er fredag strandet på en større motorvej nord for Tokyo i Japan efter voldsomt snevejr.

Det skriver flere udenlandske medier, herunder BBC og nyhedsbureauet dpa.

Nogle steder er der faldet op til 220 centimeter sne, og bilister på motorvejen har siddet strandet i deres biler i knap to dage, skriver dpa.

Adskillige soldater er blevet sendt til områderne for at levere mad, benzin, tæpper og bærbare toiletter til de strandede bilister.

– Jeg var virkelig i problemer. Jeg havde ingen mad eller drikke, så jeg var nødt til at spise sne, siger en lastbilchauffør, der er strandet på motorvejen, til BBC.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er mindst tre personer blevet hastet på hospitalet fra bilkøen efter at være blevet udsat for kraftig nedkøling. Tilstanden på dem er uvis.

Så mange som 21.000 biler har siddet fast på motorvejen, mens nogle har tilbragt op til 40 timer i deres biler.

Motorvejsoperatøren East Nippon Expressway meldte fredag, at der stadig er omkring 1000 biler, der er strandet.

Arbejdet med at få bilerne fri fortsætter, og motorvejsoperatøren håber, at strækningen kan åbnes igen lørdag morgen.

To ældre mænd har også mistet livet under det voldsomme vejr, da de på to forskellige steder ryddede sne fra taget og faldt ned.

Det japanske meteorologiske institut har advaret om mere sne denne weekend og advarer desuden om risiko for laviner og yderligere trafikale problemer.

Japan har været ramt af usædvanligt koldt vejr denne uge, og der er faldet op mod 220 centimeter sne i byen Minakami og 180 centimeter sne i byen Tsunan siden mandag, oplyser instituttet ifølge dpa.

/ritzau/