Kongresledere sigter mod coronahjælpepakke inden jul

De fire ledere af den amerikanske Kongres har tirsdag eftermiddag lokal tid afsluttet et møde om hjælpepakker til USA’s coronaramte økonomi.

Her lykkedes det ikke at nå til enighed om at vedtage en hjælpepakke. I stedet blev de enige om at give det et nyt forsøg senere på aftenen.

Det oplyser en unavngiven kilde.

– Nu fortsætter vi arbejdet. Jeg tror, at der er fremskridt, siger leder af Republikanerne i Repræsentanternes Hus Kevin McCarthy.

Til stede på mødet tirsdag var også formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell, og Demokraternes leder i Senatet, Chuck Schumer.

Mitch McConnell siger efter mødet, at de fire ledere stadig taler fint sammen. Han siger også, at de har aftalt ikke at forlade Washington D.C. for at gå på juleferie, før de er blevet enige om en ny coronahjælpepakke.

Ud over at diskutere hjælpepakker forsøger de fire ledere at lægge sidste hånd på forhandlinger om USA’s føderale budget for finansåret.

Lovgivere i USA har i månedsvis forsøgt at nå til enighed om en ny hjælpepakke uden held.

Torsdag fremlagde en tværpolitisk gruppe fra Senatet og Repræsentanternes Hus et forslag til en 908 milliarder dollar (cirka 5559 milliarder kroner, red.) stor hjælpepakke i to dele.

De første 748 milliarder dollar er sat af til vaccinedistribution og til at hjælpe arbejdsløse og små forretningsdrivende.

De sidste 160 milliarder skal ifølge forslaget gå til delstats- og lokalregeringer og til at hjælpe virksomheder, skoler og universiteter med at opfylde deres økonomiske forpligtelser. Det er blandt andre Mitch McConnell meget imod.

Forhandlingerne om en ny hjælpepakke bliver presset af, at de sidste hjælpeprogrammer til arbejdsløse amerikanere fra den seneste hjælpepakke, der blev vedtaget tidligere på året, står til at udløbe i slutningen af december.

Derfor risikerer millioner af arbejdsløse amerikanere at miste deres økonomiske støtte, hvis ikke en ny hjælpepakke snart bliver vedtaget.

For en uge siden præsenterede Det Hvide Hus et bud på en hjælpepakke på 916 milliarder dollar.

Men efterfølgende sagde demokraterne Nancy Pelosi og Chuck Schumer, at den bedste løsning vil være at blive enige om en tværpolitisk hjælpepakke i Kongressen.

/ritzau/Reuters