Ti sikkerhedsfolk dræbt af Taliban i Afghanistan

Mindst ti medlemmer af de afghanske sikkerhedsstyrker er blevet dræbt ved et Taliban-angreb i den nordlige provins Kunduz. Det oplyser regeringskilder i Kabul.

Ved angrebet, der fandt sted i provinsens Imam Sahib distrikt, blev otte politifolk og to soldater dræbt. Antallet af sårede er ikke oplyst.

Kunduz har været blandt de mest urohærgede provinser i det nordlige Afghanistan. Den er to gange faldet til Taliban i de seneste år.

Den afghanske regering og Taliban har i over to måneder ført fredsforhandlinger om en aftale, som kan bringe årtiers krig i landet til en afslutning.

Siden fredsforhandlingernes begyndelse har parterne flere gange meldt om fremskridt, men en del iagttagere ser også på udviklingen i Afghanistan med skepsis.

Forhandlingerne blev indledt i Qatar i september. Det var, nogle måneder efter at parterne var enige om, at Taliban stillede sikkerhedsgarantier og lovede fredsforhandlinger mod en tilbagetrækning af de amerikanske soldater i landet.

Medlemmer af den afghanske regering i Qatar siger mandag, at de rejser hjem til Kabul.

– Vi tager en pause nu, men vi er klar til at drøfte de næste punker på dagsordenen, når forhandlingerne genoptages, siger en højtstående embedsmand fra delegationen.

Men trods forhandlingerne fortsætter volden i Afghanistan med jævnlige angreb i Kabul og forskellige andre byer i landet.

I sidst uge blev medlemmer af Taliban dræbt ved amerikanske luftangreb, som skulle stoppe en Taliban-offensiv. Taliban hævder, at der også blev dræbt civile ved angrebet.

Antallet af civile, som er blevet dræbt i Afghanistan af USA og landets allierede er i de seneste tre år tredoblet. Det viser tal fra en undersøgelse af det amerikanske Brown University tidligere i denne måned.

Alene i 2019 blev cirka 700 civile afghanere dræbt i luftangreb.

Det er det højeste tal, siden de første år af den amerikanske invasion af Afghanistan i kølvandet på angrebene på World Trade Center i New York 11. september.

Data fra FN viser ifølge organisationen, at mindst 26.025 børn er blevet dræbt eller såret i konflikten, skriver BBC.

/ritzau/dpa