Eksplosioner dræber mindst fem i Afghanistans hovedstad

En række eksplosioner har lørdag morgen ramt den centrale del af Afghanistans hovedstad, Kabul.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og dpa.

Ifølge dpa oplyser det afghanske sundhedsministerium, at mindst fem civile er døde som følge af eksplosionerne. Derudover er 21 personer kommet til skade.

AFP skriver, at der cirkulerer billeder og videoer rundt på nettet af flere bygninger i Kabul, hvor der er sket skade på vægge og vinduer.

Det vides endnu ikke, hvem der står bag eksplosionerne. Ifølge AFP har Taliban-bevægelsen afvist at med ansvaret for eksplosionerne.

Eksplosionerne fandt sted i en tæt befolket del af byen i nærheden af ambassadekvarteret.

Senere lørdag skal den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, mødes med repræsentanter for Taliban-bevægelsen og for Afghanistans regering. De separate møder finder sted i Qatar lørdag eftermiddag.

Taliban har som led i en aftale med USA om tilbagetrækning af amerikanske soldater fra Afghanistan lovet ikke at udføre angreb i Kabul eller andre byer.

Men regeringen i Kabul har beskyldt oprørsbevægelsen eller støtter af den for at stå bag flere nylige angreb i hovedstaden.

Forhandlere fra de to parter indledte i september fredsforhandlinger, men de skrider langsomt frem. Anonyme kilder oplyste imidlertid fredag, at et gennembrud i samtalerne ventes at blive annonceret i de kommende dage.

/ritzau/