Senatorer: Trumps vaccinehold vil ikke briefe Bidens folk

Embedsmænd fra præsident Donald Trumps vaccineindsats har ikke orienteret nogen fra den kommende præsident Joe Bidens overgangshold om deres planer og har heller ikke i sinde at gøre det.

Det oplyser demokratiske senatorer efter et telefonopkald med Det Hvide Hus torsdag.

– Jeg har lige haft et telefonmøde med Trump-administrationens vaccinedistributionshold, skriver senator Chris Murphy på Twitter.

– De bekræftede, at de ikke har orienteret nogen fra Joe Bidens hold og ikke har planer om at gøre det. Dette er potentielt katastrofalt, skriver han videre.

Telefonmødet for alle senatorer blev holdt torsdag morgen lokal tid af general Gustave Perna og doktor Moncef Slaoui. De står i spidsen for Trump-administrationens indsats for at få udviklet en vaccine mod coronavirus.

Vaccineholdets uvillighed til at dele planer med den kommende administration “risikerer, at den kommende præsident Bidens hold ikke er klar fra dag ét til at implementere planen eller foretage justeringer af den”, udtaler senator Chris Murphy i en erklæring.

Adspurgt om en kommentar undlader talsmand for Det Hvide Hus Brian Morgenstern at svare på, om Bidens hold vil blive orienteret.

Talsmanden siger i stedet, at alle planer for distribution af vacciner fra USA’s Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse (CDC) og delstatsguvernører er offentligt tilgængelige.

– Fremstillingen er godt i gang, og doktor Slaoui bekræftede, at 20 millioner amerikanere er på vej mod vaccinationer i december og yderligere mange millioner hver måned derefter, siger Brian Morgenstern.

/ritzau/Reuters