Obamas selvbiografi sætter salgsrekord i Nordamerika

Tidligere præsident Barack Obamas “A Promised Land” er på vej til at blive den bedst sælgende erindringsbog fra en præsident i nyere tid.

Det oplyser Penguin Random House, der står bag udgivelsen, ifølge nyhedsbureauet AP.

På første salgsdag i USA og Canada er der solgt næsten 890.000 eksemplarer af “Et forjættet land”, som bogen hedder på dansk.

Den eneste bog fra en tidligere beboer i Det Hvide Hus med et bare tilnærmelsesvist tilsvarende salgstempo er hustruen Michelle Obamas erindringsbog, “Becoming” – på dansk “Min historie”.

I Nordamerika blev der solgt 725.000 eksemplarer af bogen fra Michelle Obama på den første salgsdag. Siden udgivelsen i 2018 har det globale salg passeret ti millioner, og den efterspørges stadig så meget, at den endnu ikke er udgivet som paperback.

Barack Obamas værk på 860 sider – der er tale om første bind – har fået stor ros af litteraturanmeldere. Også kendere af amerikansk politisk giver bogen varme anbefalinger.

– Han har en glimrende fortællestil, og selv om det er en mand, der ikke fatter sig i korthed, så er bogen virkelig spændende, og man når aldrig at kede sig. Det er en af de absolut bedre præsidenterindringer, der har været, sagde Anders Agner Pedersen, der er chefredaktør på Kongressen.com, til DR tirsdag.

Andet bind af Barack Obamas erindringer forventes at udkomme i 2022.

/ritzau/