USA runder 10 millioner coronasmittede

USA har mandag aften dansk tid rundet 10 millioner bekræftede tilfælde af coronasmitte. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

Hvert femte af de coronatilfælde, der er bekræftet i verden, er fundet i USA, viser opgørelsen.

I den seneste uge er der i gennemsnit registreret 100.000 nye daglige tilfælde af coronavirus i USA. Antallet har været støt stigende siden september.

Det hidtil højeste antal nye smittetilfælde, der er registreret i USA på et enkelt døgn, er 128.000. Den rekord blev sat lørdag, viser tallene fra Johns Hopkins University, der indsamler data fra sundhedsmyndigheder over hele verden.

Også antallet af indlæggelser og dødsfald blandt patienter med coronavirus er i stigning i USA.

Selv om hele landet mærker til udbredelsen af smitte, er det netop nu særligt slemt i Minnesota, Illinois og andre delstater i det nordlige USA, skriver nyhedsbureauet dpa.

Sundhedseksperter frygter, at når vejret bliver koldere og folk i stigende grad opholder sig indendørs, vil virusset sprede sig hurtigere.

Joe Biden, der fra 20. januar bliver USA’s præsident, advarede tidligere mandag om, at der venter en “mørk vinter” forude.

Han har nedsat en arbejdsgruppe, der skal planlægge den kommende regerings indsats mod pandemien.

Biden har flere gange rettet en skarp kritik mod præsident Donald Trumps indsats. Trump har på det seneste flere gange hævdet, at USA nu er ved at være ovre det værste.

På verdensplan er 50,7 millioner mennesker bekræftet smittet med coronavirus. Af dem er 10.018.278 tilfælde konstateret i USA.

Der kan dog være betydelig forskel på, hvor stor en del af befolkningen, de enkelte lande tester. Dermed kan der også være betydelig forskel på, hvor mange der bekræftes smittet.

USA har til dato registreret næsten 238.000 dødsfald blandt coronasmittede.

/ritzau/