Kilder: Hundredvis er blevet dræbt i Etiopiens Tigray-region

Hundredvis er blevet dræbt i den igangværende konflikt i Etiopiens Tigray-region. Det melder unavngivne militærkilder til nyhedsbureauet Reuters.

Den etiopiske regering har onsdag i sidste uge sat militæret ind mod oprørsgrupper i regionen.

Det skete, efter at en militærbase blev angrebet i Tigray som følge af uenighed om selvstyret i regionen.

Regeringen og landets parlament har i weekenden besluttet helt at ophæve selvstyret i Tigray, som har eksisteret i tre årtier, og i stedet indsætte nye politiske ledere.

Ifølge en militærkilde har op mod 500 oprørere i Tigray-regionen mistet livet i konflikten, skriver Reuters.

Nyhedsbureauet har dog ikke kunne verificere tallet. Men også en diplomatisk kilde oplyser til Reuters, at flere hundrede menes at være dræbt.

FN’s generalsekretær, António Guterres, opfordrede fredag parterne til at nedtrappe konflikten, der har skabt frygt for en borgerkrig i Etiopien.

Mandag har Etiopiens premierminister, Abiy Ahmed, endnu engang forsøgt at forsikre verdenssamfundet om, at hans land ikke er på vej ind i en borgerkrig.

Det på trods af eskaleringen i konflikten i Etiopien, hvor flere hundreder også tidligere er blevet dræbt i etniske konflikter, siden Ahmed kom til magten i 2018.

– Etiopien er taknemmelig for venner, der udtrykker bekymring. Vores retssikkerhed vil garantere fred og stabilitet, skriver Abiy Ahmed på Twitter.

– Bekymring om, at Etiopien vil ende i kaos er grundløse og er resultatet af en manglende dybere forståelse for sammenhængene.

Abiy Ahmed fik i 2019 Nobels fredspris for at skabe fred mellem Etiopien og Eritrea efter to årtiers fjendskab.

Men i sidste uge har Abiy lanceret en offensiv i Tigray mod oprørsgruppen Tigray-folkets Befrielsesfront, som har regeret området under Tigrays selvstyre.

Etiopien er med sine 110 millioner indbyggere Afrikas mest befolkningsrige land efter Nigeria.

/ritzau/