Tidligere præsident Bush lykønsker Biden og tilbyder sin hjælp

Den tidligere republikanske præsident George W. Bush har ønsket Demokraternes Joe Biden tillykke med sejren ved det amerikanske præsidentvalg.

Det fremgår af en erklæring fra George W. Bush, som er offentliggjort søndag aften dansk tid.

– Jeg har lige talt med den kommende præsident i USA, Joe Biden. Jeg ønskede ham varmt tillykke og takkede ham for den patriotiske besked, han leverede i aftes, skriver Bush i erklæringen, hvoraf det fremgår, at han også har talt med den kommende vicepræsident, Kamala Harris.

Præsident Donald Trump har ikke erkendt nederlaget. Han mener, at der er foregået valgfusk og vil have prøvet resultater i afgørende delstater ved domstole.

Generelt har få fremtrædende republikanere lykønsket Biden med valgsejren, som amerikanske medier erklærede lørdag eftermiddag dansk tid.

Den republikanske senator og forhenværende præsidentkandidat Mitt Romney var den første fremtrædende republikaner til at sende Biden en hilsen. Det gjorde han lørdag. Og nu følger den tidligere præsident George W. Bush altså trop.

Han var præsident i USA fra januar 2001 til januar 2009.

– Selv om vi har politiske uenigheder, kender jeg Joe Biden som en god mand, som har vundet muligheden for at lede og samle vores land.

– Jeg tilbød ham den samme ting, som jeg tilbød præsident Trump og Obama: Mine bønner for hans succes og mit løfte om at hjælpe, på hvilken som helst måde jeg kan, skriver Bush i erklæringen.

/ritzau/