OVERBLIK: Fra 1 million til 50 millioner smittede på syv måneder

50 millioner mennesker er efterhånden bekræftet smittede med coronavirus, siden virusset først blev opdaget i den kinesiske millionby Wuhan i slutningen af 2019.

Siden har coronavirus spredt sig til alle lande i verden, og smitten har haft stor indvirkning på samfund, som er lukket ned og op igen i takt med smitteudviklingen.

Her er et overblik over, hvornår verden gik fra 1 million til 50 millioner registrerede smittede på verdensplan:

* Det tager omkring tre måneder, fra de første smittetilfælde med coronavirus bliver bekræftet, til en million mennesker er konstateret smittede på verdensplan. Det sker 2. april, efter at antallet af smittede personer er fordoblet på en uge.

* 28. juni runder verden 10 millioner konstateret smittede med coronavirus. Det er knap tre måneder, efter at verden rundede den første million.

* Natten mellem den 10. og 11. august er der bekræftet 20 millioner coronatilfælde på verdensplan. Det er 44 dage, efter at verden rundede 20 millioner.

* 39 dage senere, den 19. september, er verden nået over 30 millioner bekræftede smittede med coronavirus.

* Præcis en måned senere, den 19. oktober, runder verden 40 millioner smittetilfælde.

* 8. november, som er 20 dage efter sidste milepæl, overstiger verden 50 millioner smittede.

* Der er omkring 7,8 milliarder mennesker i verden. 50 millioner smittede svarer til, at 0,64 procent af verdens befolkning er eller har været smittede med coronavirus.

* Med til historien hører, at mange lande tester langt flere for corona i dag end i foråret.

Kilde: Johns Hopkins University.

/ritzau/