Storsmilende Harris i telefon med Biden: Vi klarede det, Joe

Joe Bidens vicepræsidentkandidat, Kamala Harris, har lagt en video op på Twitter, hvor hun taler i telefon Biden, kort tid efter at han af amerikanske medier som CNN, NBC, AP og Fox News er erklæret som vinder af præsidentvalget.

Og det er en lykkelig Harris, Biden har i røret.

– Vi klarede det. Vi klarede det, Joe.

– Du kommer til at være den næste præsident i USA, siger en storsmilende og grinende Kamala Harris, da hun taler med Joe Biden.

Da hun taler i telefon med Biden står hun i en park, tilsyneladende i løbetøj.

56-årige Kamala Harris bliver med valgsejren til Demokraterne den første kvindelige vicepræsident i USA’s historie. Hun bliver også den første sorte vicepræsident.

Joe Bidens modstander i præsidentvalget, præsident Donald Trump, har imidlertid ikke erkendt valgnederlaget. Han mener, at der er begået valgfusk og vil prøve resultater i flere delstater ved domstole.

Biden har i lyset af resultaterne i en erklæring sagt, at han er “beæret” over, at amerikanerne har sat deres lid til ham og Kamala Harris.

– Jeg er beæret og ydmyg over tilliden, som det amerikanske folk har givet mig og kommende vicepræsident Kamala Harris, siger han i en erklæring efter valgsejren.

– I lyset af hidtil usete udfordringer har et rekordantal amerikanere stemt. Det beviser igen, at demokratiet banker dybt inde i hjertet af Amerika.

Harris er uddannet jurist og har arbejdet flere år som både distrikts- og retsadvokat i Californien, før hun i 2017 blev valgt som senator for Californien.

Hun har en indisk mor og en jamaicansk far og er opvokset i Oakland, der ligger i den sydlige ende af San Francisco i Californien.

Harris bliver sammen med Joe Biden officielt indsat i deres nye poster som ledere af USA ved en ceremoni i Washington D.C. 20. januar 2021.

Fra den dato begynder deres valgperiode på fire år, før der igen er præsidentvalg.

/ritzau/