Stolt Obama har stor tiltro til Biden som præsident

Forhenværende præsident Barack Obama, som Joe Biden var vicepræsident under, er “stolt” over Joe Biden og Kamala Harris’ sejr ved præsidentvalget.

Det skriver han i en erklæring, som han har delt på Twitter.

– Når alle stemmer er optalt, vil kommende præsident Biden og kommende vicepræsident Harris have vundet en historisk og klar sejr.

– Vi er heldige, at Joe har, hvad det kræver for at være præsident og allerede opfører sig sådan, skriver Obama.

Amerikanske medier som CNN og AP har lørdag aften dansk tid erklæret Biden som vinder af det amerikanske præsidentvalg på baggrund af egne prognoser.

Obama skriver videre, at Joe Biden står over for en stor opgave, når han 20. januar overtager posten fra præsident Donald Trump. Her fremhæver Obama blandt andet coronapandemien, en “ulige økonomi” og “et klima i fare”.

– Jeg ved, at han vil gøre et godt stykke arbejde med amerikanernes interesser i hjertet, uanset om de har stemt på ham eller ej.

– Så jeg opfordrer alle amerikanere til at give ham en chance og give ham jeres støtte, skriver Obama.

– Vores demokrati har brug for os mere end nogensinde. Og Michelle (Obamas kone, red.) og jeg ser frem til at støtte vores næste præsident og førstedame, hvordan vi end kan, fortsætter han.

Også Bernie Sanders, som forsøgte at blive Demokraternes præsidentkandidat, men tabte til Biden, har sendt en lykønskning afsted på Twitter.

– I dette utroligt svære øjeblik i amerikansk historie, ønsker jeg dem det bedste, når de forsøger at bringe vores nation sammen rundt om en dagsorden om økonomisk, social, racemæssig og klimamæssig retfærdighed, skriver Bernie Sanders.

Mens lykønskninger strømmer ind til Joe Biden og Kamala Harris fra politiske fæller, er det mere knapt med gratulationerne fra de politiske modstandere hos Republikanerne.

Trump selv har ikke erkendt nederlaget. Han mener, at der er begået valgfusk og vil prøve resultatet ved domstole.

Men top-republikaneren Mitt Romney, som er senator og forhenværende præsidentkandidat for Republikanerne, har erkendt valgsejren til Biden.

– Ann (Romneys kone, red.) og jeg giver vores lykønskning til kommende præsident Joe Biden og kommende vicepræsident Kamala Harris. Vi kender dem begge som personer med god vilje og beundringsværdig karakter, skriver han lørdag på Twitter.

/ritzau/