Med 127.000 nye smittetilfælde sætter USA igen rekord

For tredje dag i træk sætter USA rekord for antallet af nye tilfælde af coronavirus.

Således er der det seneste døgn registreret flere end 127.000 nye smittetilfælde.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University fredag aften lokal tid.

I samme periode er der registreret 1149 coronarelaterede dødsfald, viser opgørelsen fra universitetet, der er baseret i Baltimore.

Virusudbruddet har i ugevis været voksende på tværs af USA, hvor Midtvesten er hårdest ramt. Men også i syd, nordøst og vest nærmer smittetallene sig det høje niveau fra foråret.

Selv om dødstallene forbliver langt under niveauet fra foråret, var fredag den fjerde dag i træk med et dødstal på over 1000.

Sidste gang, folk døde som følge af covid-19 i samme omfang i USA som nu, var i begyndelsen af september.

Fredag aften lokal tid havde USA – det værst ramte land i verden målt på coronarelaterede dødsfald og samlet antal smittetilfælde – flere end 236.000 dødsfald og 9,7 millioner bekræftede tilfælde.

Antallet af smittede ventes at stige, når USA bevæger sig ind i koldere vejr, og folk begynder at være sociale primært indendørs.

Årsagen til, at USA ikke oplever lige så mange dødsfald nu som i begyndelsen af pandemien, er, at smittetilfældene er spredt mere ud geografisk, ligesom at hospitalerne er bedre rustet til at kunne håndtere de mange smittetilfælde.

Samtidig har læger lært, hvordan de bedre kan behandle de mest alvorlige tilfælde af covid-19.

To vaccineproducenter, Moderna og Pfizer, oplyser, at de måske er klar til at ansøge om tilladelse til brug i nødstilfælde i slutningen af november.

Men hvis og når vacciner bliver tilgængelige, ventes de kun at være moderat effektive. Det betyder, at folk fortsat skal bruge mundbind, holde afstand og vaske hænder i et forsøg på at stoppe pandemien.

/ritzau/AFP