Demokrater og medier går i rette med Trumps påstande om svindel

Lederen af den føderale valgkommission (FEC), Ellen Weintraub, beder præsident Donald Trump om at stoppe med at sprede løgne.

– Nu er det nok, hr. præsident. Nok. At slynge om sig med konspirationsteorier om valget vil ikke ændre resultatet.

– Stemmerne er afgivet. Stemmerne vil blive optalt. Dine løgne underminerer vores demokrati og skader landet. Bare stop, skriver den demokratiske leder Ellen Weintraub på Twitter.

Meldingen kommer, efter at Trump natten til fredag dansk tid holdt et pressemøde, hvor han gentog flere påstande om valgsvindel.

På præsidentens første officielle pressemøde siden valgnatten kom Trump ikke med nogen dokumentation, der kan bevise påstandene om valgsvindel, skriver nyhedsbureauet AP.

De amerikanske medier CNN og New York Times går også i rette med Trump og skriver, at der ikke er blevet fremlagt et eneste bevis for den påståede svindel.

På det omtalte pressemøde erklærede Trump sig igen for vinder af valget.

AP, hvis prognoser om præsidentvalget af mange medier anses som de mest pålidelige, har efterfølgende i et tweet gjort opmærksom på, at der endnu ikke er udråbt en vinder.

Donald Trump er bagud i forhold til præsidentens demokratiske rival, Joe Biden. En af Trumps rådgivere har erkendt, at chancen for et genvalg ikke ser god ud. Det skriver CNN natten til fredag dansk tid.

– Matematikken er ikke på vores side. Vi har brug for et indgreb fra Gud for at ændre retningen, siger den unavngivne rådgiver til CNN.

/ritzau/