Trump vil standse optælling i svingstaten Georgia

Præsident Donald Trumps valgkampagne har indgivet et søgsmål for at standse optællingen af stemmer i den afgørende svingstat Georgia.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

I søgsmålet hævdes det, at republikanske observatører har set uregelmæssigheder i forbindelse med optællinger af brevstemmer i delstaten.

I Georgia forventer man at offentliggøre flere resultater ved udgangen af onsdag lokal tid, hvilket svarer til tidligt torsdag morgen dansk tid.

Det skriver The Guardian, der citerer Rick Barron, formand for valgkommissionen i Fulton County i Georgia.

– Vi prøver at sikre os, at enhver stemme bliver talt. Vi forventer, at dette sandsynligvis vil ske omkring midnat, siger Barron og tilføjer:

– Vi afslutter optællingen i nat, hvad end det kræver.

Der er 16 valgmænd at hente i Georgia, og Trump fører snævert. Han har allerede selv erklæret sig som vinder, men et officielt resultat foreligger ikke. Omkring 97 procent af de forventede stemmer er talt op ifølge AP.

Flere amter i Georgia er endnu ikke optalt. I Fulton blev optællingen utallige stemmer forsinket på grund af et sprængt vandrør.

Trumps kampagne har indledt flere juridiske angreb i kølevandet på tirsdagens præsidentvalg.

Præsidentens kampagne har tidligere lagt sag an for at standse optælling af stemmer i svingstaterne Pennsylvania og Michigan.

I sidstnævnte er det sent onsdag aften dansk tid kommet frem, at demokraten Joe Biden er løbet med sejren ifølge prognoser fra AP.

Ifølge prognoserne står Biden til at have sikret sig tilsammen 264 valgmænd, mens Trump står til 214.

For at blive præsident skal en kandidat vinde 270 valgmænd.

/ritzau/