Nordmænd frarådes rejser på tværs af landet efter smittestigning

Norge indfører forbud mod udskænkning alkohol efter midnat, og opfordrer alle nordmænd til at holde sig hjemme og undgå alle rejser på tværs af landet i de kommende uger.

Det siger Norges statsminister, Erna Solberg, ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

– Alle må i de kommende uger holde sig hjemme så meget som muligt og begrænse kontakten med andre mennesker, siger Erna Solberg ifølge det norske medie VG.

Coronasmitten har i løbet af den seneste uge spredt sig mere end regeringen havde frygtet, og derfor er det nødvendigt med nye restriktioner.

– Hvis ikke vi lykkes, er der stor sandsynlighed for, at smitten kommer ud af kontrol, siger Erna Solberg.

Forsamlingsforbuddet bliver sænket til 20 personer ved private sammenkomster på offentlige steder eller i lejede lokaler, skriver NTB.

Op til 50 personer må samles ved indendørs arrangementer, og til arrangementer hvor publikum sidder på fastmonterede sæder må op til 200 personer samles. Det gælder fra mandag i næste uge.

I private hjem anbefales det, at man ikke inviterer flere end fem gæster.

Alle gymnasier og universiteter skal vurdere, hvorvidt de i den kommende periode kan reducere det fysiske fremmøde i undervisningen.

Barer og andre udskænkningssteder må ikke lukke nye gæster ind efter klokken 22, og efter midnat må man ikke længere skænke alkohol.

De nye ændringer for udskænkning af alkohol træder i kraft natten til lørdag ved midnat.

Derudover vil det fra mandag gælde, at personer, der rejser ind i Norge fra lande, der er markeret som “røde” af de norske myndigheder, skal kunne fremvise en negativ coronatest. Testen må maksimalt være 72 timer gammel.

/ritzau/