Georgias sidste stemmer viser tæt løb mellem Trump og Biden

I Georgia, som er en af de få delstater, hvor det tætte amerikanske præsidentvalg nu står til at blive afgjort, viser stemmeoptællingen torsdag formiddag fortsat neglebidende tæt løb mellem de to kandidater.

Det var ventet, at man mellem klokken seks og ni dansk tid ville kunne erklære en vinder af Georgias 16 valgmænd.

Men omkring klokken 11 dansk tid er der endnu ikke et resultat.

Med 98 procent af stemmerne talt op står den republikanske præsident, Donald Trump, til en snæver føring med 50 procent af stemmerne, mens den demokratiske udfordrer, Joe Biden, står til 49 procent.

Kun lidt over 22.500 stemmer adskiller de to kandidater, viser opgørelsen fra nyhedsbureauet AP.

I Georgias største amt, Fulton County, mangler der at blive optalt omkring 10.000 stemmer, oplyser valgdirektør Richard Barron til CNN.

Amtet vil fortsætte stemmeoptællingen igennem de amerikanske nattetimer.

Biden står til at vinde Fulton County med 72 procent af stemmerne, skriver nyhedsbureauet AP.

Vinder Joe Biden Georgia, vil han ifølge en opgørelse fra nyhedsbureauet AP stå til 280 valgmænd og vil dermed kunne kalde sig selv vinder.

Vinder præsident Donald Trump delstaten vil han stå til 229 valgmænd. Han vil således fortsat mangle 41 valgmænd for at vinde.

Georgia har – som andre sydstater – i nyere tid tilhørt den republikanske blok. Senest en demokrat vandt et præsidentvalg i Georgia var Bill Clinton i 1992.

De øvrige delstater, hvor der endnu ikke er erklæret en vinder er Pennsylvania, North Carolina, Nevada og Alaska.

Ifølge AP’s prognose er sejren gået til Biden i Arizona, men mange amerikanske medier har endnu ikke kaldt en vinder af delstaten, hvor i alt 11 valgmænd er på spil.

/ritzau/