Trump vil have stemmer talt om i svingstaten Wisconsin

Præsident Donald Trump vil omgående kræve en omtælling af stemmerne i svingstaten Wisconsin i USA, hvor der er tæt løb mellem Trump og den demokratiske udfordrer, Joe Biden.

Det oplyser Trumps kampagnechef, Bill Stepien.

– Der har været meldinger om uregelmæssigheder i flere amter i Wisconsin, hvilket rejser alvorlige bekymringer om validiteten af resultaterne, siger Bill Stepien i en udtalelse.

I Wisconsin kan en kandidat kræve en omtælling af stemmerne, hvis vedkommende er mindre end et procentpoint bagud.

– Præsidenten er godt inden for tærsklen for at anmode om en omtælling, og det vil vi omgående gøre, siger han.

Hvis der sker en omtælling, er det ikke første gang i delstatens historie. Faktisk skete det så sent som ved præsidentvalget i 2016.

Ifølge Scott Walker, der var guvernør i Wisconsin fra 2011 og indtil sidste år, førte det til, at yderligere 131 stemmer gik til Donald Trump.

Wisconsin var en af de tætteste delstater ved præsidentvalget i 2016. Her løb Trump med sejren på under et procentpoint. Og det tyder altså på, at det bliver næsten lige så tæt denne gang – dog til Demokraternes fordel.

Onsdag aften dansk tid, hvor 95 procent af stemmerne er talt op, står Joe Biden til 50 procent af stemmerne, mens Trump har 49 procent.

Biden fører med cirka 20.000 stemmer.

Der er ti valgmænd at vinde i Wisconsin, som kan være med til at afgøre, hvem der bliver USA’s præsident de kommende fire år.

Det er dog ikke den eneste svingstat, hvor der onsdag først på aftenen dansk tid endnu mangler at blive kåret en vinder.

Også i eksempelvis Georgia, North Carolina og Pennsylvania er stemmeløbet for tæt til at udråbe en sejrherre.

Det er derfor uvist, om Donald Trump kan forlænge sin periode som præsident i USA med fire år, eller om den tidligere demokratiske vicepræsident kan indtage Det Hvide Hus.

/ritzau/Reuters