Trump holder stand: Bidens drømme i Texas og Ohio brister

Demokraternes drømme om at genvinde delstaterne Iowa og Ohio ved det amerikanske præsidentvalg ser ifølge nyhedsbureauet AP’s prognose ud til at være bristet.

Samtidig viser AP’s prognose i Texas, at Donald Trump også holder fast i statens 38 valgmænd.

Det skriver AP på Twitter.

Ohio og Iowa har en historik som nogle af de mest notoriske svingstater, der kan afgøre præsidentvalg.

Op til valget drømte Demokraterne og præsidentkandidat Joe Biden om at genvinde de to stater, hvis det skulle blive til en storsejr for Biden over præsident Trump.

Men det kommer ifølge AP’s prognoser altså ikke til at ske.

Særligt nederlaget i Iowa kan få konsekvenser for Demokraterne i Kongressen. Her er et vigtigt valg til Senatet også på stemmesedlen og op til tre tætte valg til Repræsentanternes Hus.

AP’s prognose kan ikke drage nogen konklusioner i nogen af valgene til Repræsentanternes Hus.

Til gengæld står den republikanske senator Joni Ernst til genvalg ifølge AP’s prognose.

Samtidig havde Demokraterne gjort sig drømme om, at fremgang i storbyerne Houston, Dallas, San Antonio og Austin kunne lokke Texas ud af Republikanernes klør.

Det bliver dog ikke tilfældet. En del af forklaringen kan findes i den sydlige del af Texas. Her udgør vælgere med latino-baggrund langt størstedelen af vælgerne.

Det plejer at være territorium, hvor Demokraterne vinder stort. Men i år er det lykkedes Trump at begrænse nederlaget betragteligt – og endda vinde enkelte af amterne mod grænsen til Mexico.

Hverken AP eller nogen af de amerikanske tv-stationer er onsdag morgen klokken 6.30 dansk tid i stand til at pege på en vinder af præsidentvalget.

En række stater mangler stadig at blive afgjort.

Det drejer sig om Maine, Pennsylvania, Michigan og Wisconsin i det nordlige USA samt North Carolina, Georgia og Arizona.

/ritzau/