Republikanerne og Demokraterne udveksler pladser i Senatet

Ifølge nyhedsbureauet AP’s prognoser står Demokraterne til at vinde en af Republikanernes pladser i Senatet. Det er i Colorado, hvor delstatens tidligere guvernør John Hickenlooper har slået den siddende republikaner Cory Gardner.

Det skriver AP på Twitter.

Samtidig står Republikanerne ifølge AP’s prognose til at slå en af Demokraterne i Senatet, Doug Jones i Alabama. Hvad angår magtforholdet i Senatet, udligner de to dermed hinanden.

Før valget har Republikanerne 53 af de 100 pladser i Senatet. 35 af de 100 senatspladser er på valg.

I Georgia viser AP’s prognose, at mindst en af pladserne i Senatet ikke får en ejermand før en anden valgrunde i januar. Det skyldes, at Georgia har en lov, der kræver, at en kandidat får 50 procent af stemmerne for at vinde et valg til Senatet.

Hvis ingen opnår dette, skal de to kandidater med flest stemmer ud i en anden valgrunde. Det bliver ifølge AP’s prognose tilfældet i det ene senatsvalg i Georgia, hvor demokraten Raphael Warnock og republikaneren Kelly Loeffler formentlig skal ud i en anden valgrunde.

Hvis ingen af partierne kan mønstre 51 pladser i Senatet – eller 50 pladser og samtidig præsidentposten – bliver Senatets skæbne først afgjort til januar.

Den republikanske leder i Senatet, Mitch McConnell, kan ifølge nyhedsbureauet AP’s prognose glæde sig til seks år mere som medlem af Senatet.

Tidligt på aftenen viser prognosen, at han har besejret sin demokratiske udfordrer, Amy McGrath.

Formanden for Senatets retsudvalg, republikaneren Lindsay Graham, står ifølge AP’s prognose også til at få genvalg i South Carolina.

Republikanerne har tilsyneladende også forsvaret partiets ene plads i Senatet i Texas. Her står den siddende republikanske senator John Cornyn ifølge AP’s prognose til at slå demokraten MJ Hegar.

Derudover står syv demokrater i Senatet til genvalg. Det inkluderer Mark Warner i Virginia og Jeanne Shaheen i New Hampshire. Begge er stater, hvor republikanere var spået en chance for at vinde, men hvor de to senatorer var favoritter på forhånd.

11 republikanske senatorer, der var favoritter på forhånd, står også til genvalg ifølge AP’s prognose.

Klokken 05 onsdag dansk tid udestår en række valg til Senatet stadig.

I Minnesota, Michigan og New Mexico venter Demokraterne stadig svar på, om de har genvundet de tre sæder i Senatet fra de tre stater.

Samtidig mangler republikanere stadig svar på, om de har haft held med at forsvare sine pladser fra Maine, North Carolina, Iowa, Montana, Arizona, Alaska og den anden plads fra Georgia.

/ritzau/