QAnon-fortaler sikrer sig plads i Repræsentanternes Hus

Republikaneren Marjorie Taylor Greene, der tidligere har promoveret konspirationsbevægelsen QAnon, har vundet en plads i Repræsentanternes Hus ved det amerikanske valg tirsdag.

Det skriver nyhedsbureauet AP natten til natten til onsdag dansk tid.

Greene stiller op i den 14. valgkreds i delstaten Georgia. Hun vinder som ventet, efter at hendes demokratiske modkandidat trak sig ud af ræset i september.

Dermed ser det ud til, at den kontroversielle QAnon-bevægelse snart får en stemme i den amerikanske Kongres.

Marjorie Taylor Greene skriver på Twitter natten til onsdag, at hun er beæret over at skulle repræsentere Georgia i Repræsentanternes Hus.

– Tak til folket i Georgia for at vælge mig til at repræsentere dem i Washington, skriver hun.

De seneste år er der vokset et miljø frem omkring QAnon.

Grundessensen i bevægelsen er, at der er en satanisk og pædofil kult, som opererer i toppen af det amerikanske samfund og inkluderer både politikere, forretningsfolk, Hollywood-skuespillere og mediefolk.

Denne kult skulle kæmpe imod blandt andet præsident Trump, og et eller flere medlemmer af regeringstoppen skulle ifølge teorien løbende give beretninger og signaler anonymt til offentligheden.

Marjorie Taylor Greene kom første gang i offentlighedens søgelys tilbage i 2017, da hun i en række videoer på nettet promoverede QAnon og kaldte bevægelsens ukendte leder for “en patriot”.

Greene har siden forsøgt at distancere sig selv fra kommentatorerne ved at sige, at QAnon ikke er en del af hendes valgkampagne.

Hun er ifølge The Guardian også tidligere blevet fanget på video, mens hun har udtrykt sig racistisk, antisemitisk og islamofobisk, ligesom hun har kaldt hvide mænd den mest undertrykte gruppe i USA.

Præsident Trump har tidligere kaldt Greene en “fremtidig republikansk stjerne”.

/ritzau/